По повод европейската перспектива на Балканите Борисов заяви, че безспорно

...
По повод европейската перспектива на Балканите Борисов заяви, че безспорно
Коментари Харесай

Бойко Борисов Категорично И Директно Каза На Ангела Меркел: Трябва Да Ни Дадат Повече

По мотив европейската вероятност на Балканите Борисов съобщи, че несъмнено те са най-бедният европейски район. По тематиката той е разговарял и с канцлера Ангела Меркел и тя е изразила единодушие, стана ясно още от думите му.

Ако желаеме да запазим Балканите конкурентоспособни и да задържим младежите, в този момент е моментът да стартираме с такива планове. Даже канцлерът Меркел се съгласи с мен ", сподели Бойко Борисов.

По думите на Борисов в този момент е моментът за започването на планове - жп-линии, автомагистрали, европейски транспортни коридори. " Има китайски, съветски, турски вложения, от Саудитска Арабия. Ако нямаме интерес, в случай че Балканите не са ни значими - животът в никакъв случай не търпи вакуум ", разяснява Борисов.

По тематиката Турция, Борисов изясни, че в последна сметка е изразено единодушие, че Турция е най-големия и значим комшия на Европейски Съюз и то изключително в подобен раздорен регион, където градове са изцяло сринати.

Макар и да е имало изявления от участници в Европейския съвет за свободата на словото и правата на индивида в Турция, всички са отчели, че съглашението за миграцията се съблюдава и миграционният напън е понижен в пъти.

Борисов се похвали и че всички участници в съвета дават за образец страната ни за запазване на границата - и сухопътна, и морска, като не пропусна да заяде със социалистите, които се " пробват да ни натикът в личния ни пъкъл ".

Той разясни, че е имало оферти за опазване, за ограничение или за прекъсване на предприсъединителните фондове за Турция. Мнението е към 75 на 100 от тези средства да се заплащат. Средствата по съглашението за миграцията няма да бъдат наранени.

По мотив миграционните процеси Борисов изрази вярата Европейски Съюз да има по-твърда политика, която да регистрира европейския интерес в района на Африка и Близкия изток.
" Отново сложих въпроса за какво водиме война там и какви са следствията - да вземем за пример с Либия. Колкото и да не бяха страни, които ни харесват, имаше мир и правила, които съблюдаваха. Това се случи в Ирак, Афганистан, Сирия ", добави Борисов, написа нюз.бг.

Премиерът Бойко Борисов заяви и че ще предложи България да взе участие във фонда за Африка с половин милион евро в символ на взаимност.

" Европейски Съюз за наслада сподели много сериозна неотстъпчивост и отстояхме съглашението с Иран да се съблюдава ", добави той във връзка решенията на Европейския съвет, признати нощес. " За разлика от съглашението за климатичните промени - и Господ ни наказа всички, не се съблюдава. Но всички регистрираха, че Иран не е Ирак и за съглашението, което Европейски Съюз толкоз мъчно реализира, би трябвало да бъдем единни ", разяснява той във връзка нуклеарната договорка с Техеран.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР