Според китайското министерство на търговията, това ощетява местните компании. Разследването

...
Според китайското министерство на търговията, това ощетява местните компании. Разследването
Коментари Харесай

Ответен удар: Китай започва антидъмпингово разследване срещу ЕС, САЩ, Тайван и Япония

Според китайското министерство на търговията, това ощетява локалните компании. Разследването на Пекин, което може да продължи до 18 месеца, е разследване на „ протекционистичните търговски политики, прилагани от Европейски Съюз и Съединени американски щати ”, пишат китайските медии.

Миналия вторник Вашингтон разгласи внезапно нарастване на митата върху китайски артикули, в това число електрически автомобили, компютърни чипове, слънчеви панели и медицински гумени ръкавици. В изказване по този мотив, Министерството на търговията на Китай разгласи, че решението ще " засегне съществено атмосферата за двустранно съдействие ".

В края на предходната седмица и Европейската комисия оповести, че след тъжба на Европейската асоциация за стомана Eurofer, ще проверява цените, на които се предлага китайската ламарина. Това е последният ход от поредност антидъмпингови начинания, подхванати от Европейски Съюз.

В период до 4 юли европейските институции би трябвало да решат дали и какви ограничения да подхващат против ценообразуването на китайските електрически автомобили – промишленост, за която Европейски Съюз подозира, че е обилно субсидирана от китайското държавно управление, с цел да поддържа изкуствено ниски цените на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР