По начина, по който беше взето решението за прекратяване на

...
По начина, по който беше взето решението за прекратяване на
Коментари Харесай

Иван Иванов, Солидализираме се със справедивия протест на земеделските производители

„ По метода, по който беше взето решението за преустановяване на възбраната за импорт на украинско зърно, без разбори и ограничения за обезщетения, ще нанесе съществени вреди на бранша. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Иванов в ефира на bTV Radio.
Той уточни, че това решение въздейства освен на зърнопроизводителите, само че и на тези, които създават скотски артикули – мляко, месо, пчелни артикули. Според него,  отрицателно въздействие ще има върху българската стопанска система и върху интернационалните връзки на България.
„ Солидаризираме се със земеделските производители. Те имат цялостното право да стачкуват и ги поддържаме ”, акцентира Иванов. 
„ Решението беше взето макар волята на министъра, който безусловно за часове промени своята позиция, което е озадачаващо. Това приказва за липса на връзка сред изпълнителната и законодателната власт и за цялостен безпорядък ”, добави социалистът.
Той напомни, че Българска социалистическа партия е изрично срещу изпращането на каквато и да е военна техника на Украйна, тъй като това задълбочава спора. И посочи, че визията както на социалистите, по този начин и на болшинството български жители е, че България би трябвало да заставам настрани от войната. 
„ При състояние че не сме модернизирали своята войска, нямаме нужното въоръжение, нямаме замяна на техниката, с цел да твърдим, че би трябвало да се освободим от някаква остаряла, дейностите на ръководещите са нелогични и в ущърб на страната ”, безапелационен бе Иван Иванов.
Народният представител се разгласи и срещу конституционните промени, импортирани от ръководещото болшинство, като уточни, че  предлагането за смяна на националния празник не се посреща с никакво утвърждение от българските жители и е едно грозно деформиране на историческата истина.
„ Другите оферти също са извънредно недомислени, като огромна част от тях са в посока обезпечаване на политически комфорт на една или друга политическа мощ ”, разяснява Иванов. 
Той също по този начин съобщи, че самоцелната промяна на един или различен началник на службите няма да докара до нищо потребно, като те се нуждаят от успокоение и предвидимост, с цел да могат да извършват своите задължения. И напомни, че сега има настоящи закони, регулиращи националната ни сигурност, които са били признати преди години с необятен консенсус.
По неговите думи, рецензиите на президента Радев по отношение на измененията на персоналния състав на службите са пресилени, тъй като той е сменил еднолично техните управления. И в тази ситуация критикуващият и подложените на критика са два страни на една монета. 
Социалистът прикани да се направи естествена преценка на работата на службите, с цел да не се окаже, че обслужването на политически ползи ше докара до опасност за националната ни сигурност.  
„ Крайно ненужна е депутатската почивка за локалните избори, тъй като 3-седмично неявяване от зала значи извънредно закъснение на значими цели, които са значими и за бюджета за идната година. Това се разминава и с програмата на така наречен сглобка за приемането на законите по Плана за възобновяване на резистентност. Австрия и Нидерландия към този момент дават поръчки, че ще получим алена светлина от тях за Шенген, тъй като промените не вървят ”, сподели още Иван Иванов. 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР