По-малко от седмица преди президентските и парламентарните избори в Турция

...
По-малко от седмица преди президентските и парламентарните избори в Турция
Коментари Харесай

Ердоган събра 1,7 млн привърженици на митинг в Истанбул

По-малко от седмица преди президентските и парламентарните избори в Турция президентът на страната организира всеобщ протест в Истанбул през днешния ден, на който участваха минимум 1,7 млн. души, заяви Анадолската организация.

Реджеп Таип Ердоган приветства голямата навалица от хора на митинга в Истанбул и напомни достиженията на своето държавно управление през последните 21 години.

Турският водач съобщи, че неговото държавно управление е утроило националния приход през последните 21 години. " За 21 години осигурихме работа и храна на 21 млн. души, добавени към нашето население. За 21 години построихме 10,5 милиона нови къщи и осигурихме на фамилиите нови домове ".

Той разкритикува реториката на турската съпротива и даде обещание да продължи да укрепва отбранителната промишленост на страната.

По отношение на енергетиката Ердоган напомни за откритите в Черно море и южната част на турския Габър ресурси от природен газ и петрол на стойност милиарди долари, които ще бъдат предоставени разполагаем на турския народ.

Ердоган съобщи също, че държавното управление му извършва плана " Голям истанбулски тунел ", който съгласно него " ще бъде третата тръба, която ще минава под Мраморно море ".

" Подготвяме Истанбул за Века на Турция, а Истанбул ще бъде локомотивът за неговия напредък ", добави той.

Изборите в Турция ще се проведат на 14 май. На президентския избор гласоподавателите ще избират сред президента Реджеп Тайип Ердоган, който желае да бъде избран отново, водещия претендент на опозицията Кемал Кълъчдароглу, Мухарем Индже и Синан Оган.


Междувременно 24 политически партии и 151 самостоятелни претенденти се борят за места в 600-членния турски парламент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР