По-малко от месец след като електронният гигант Samsung въведе ChatGPT

...
По-малко от месец след като електронният гигант Samsung въведе ChatGPT
Коментари Харесай

ChatGPT е свързан с предполагаемо изтичане на поверителна информация в Samsung

По-малко от месец откакто електронният колос Samsung вкара ChatGPT в работата със своите чиновници, моделът с изкуствен интелект е обвързван с хипотетично приключване на поверителна информация. Чувствителна информация за данните от измерванията на полупроводниковото съоръжение на компанията е измежду наличието, което към този момент е част от образователната база данни на ChatGPT.

Чатботът с изкуствен интелект ChatGPT не е впечатлил единствено обособени консуматори. Гигантски корпорации също са били очаровани от способността му да обобщава и перифразира наличие и се стремят да подкрепят продуктивността на чиновниците си, като им дават достъп до изчислителните му качества.

Въпреки че това е чудесна самодейност, какво може да се обърка, в случай че чиновниците не са задоволително подготвени каква информация може или не може да се споделя с модела на изкуствения разсъдък? Samsung научава това по сложния метод.

Какво се обърка в Samsung?

Според отчет на DigiTimes, чиновниците на Samsung са получили достъп до ChatGPT преди не повече от три седмици. По време на инцидентното си потребление на инструмента чиновниците сигурно са задавали въпроси и са получавали отговори, които инструментът употребява като вътрешна база данни за образование, с цел да усъвършенства непрекъснато работата си.

Вероятно чиновниците на Samsung не са били изцяло осведомени с метода на работа на инструмента с изкуствен интелект, тъй като в случай че им беше казано, сигурно нямаше да слагат поверителна информация в текстовото поле за подкани или въпроси към инструмента. Може да се допусна, че това е правилно, защото се оповестява, че това се е случило в три обособени случая за къс интервал от време, откогато ChatGPT е бил наличен.

Съобщава се, че първият случай е зародил в отдела за решения за полупроводници и устройства, където чиновник, изпълняващ програмен продукт за евакуиране на база данни (БД) за премерване на полупроводниково съоръжение се е сблъскал с проблем.

Тъй като се оказало, че казусът е зародил в изходния код на софтуера, служителят просто вмъкнал изходния код в ChatGPT и изискал от инструмента за изкуствен интелект да откри решение на казуса, като по този метод дейно го трансформирал в част от вътрешните данни за образование на ChatGPT.

Друг чиновник просто вкарва основан код в ChatGPT, като желае той да бъде усъвършенстван, а трети чиновник разпорежда на ChatGPT да изготви протокол от среща.

Компанията към този момент е въвела някои защитни ограничения, като да вземем за пример ограничение на потенциала на всеки въпрос до не повече от 1024 байта. Samsung също по този начин е инструктирала чиновниците си да бъдат деликатни, защото данните, въведени в ChatGPT се предават на външни сървъри и компанията не може да възвърне изтеклите данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР