Intel пусна софтуера Thunderbolt Share, който ви позволява да използвате

...
Intel пусна софтуера Thunderbolt Share, който ви позволява да използвате
Коментари Харесай

Intel преоткри LAN: Два компютъра вече могат да бъдат свързани чрез Thunderbolt 4 или 5

Intel пусна софтуера Thunderbolt Share, който ви разрешава да употребявате Thunderbolt кабел, с цел да свържете два компютъра един към различен, да споделяте или трансферирате данни, да синхронизирате файлове на двете устройства за архивиране и да управлявате единия компютър посредством другия. Както оповестява PC World, новата спецификация на Intel дава опция за шерване на устройства, без да се постанова да създавате местна мрежа.

Thunderbolt Share предлага елементарен и комфортен метод за възстановяване на шерването на данни сред два компютъра, без да се постанова да се основават работни групи или мрежови връзки. След като инсталирате специфичния програмен продукт на Intel, можете да избирате сред няколко режима на работа.

Първият режим включва дистанционно управление на втория компютър посредством неговия работен плот от първия компютър по местен кабел. Вторият режим е бързо шерване на файлове сред компютри със скорост на Thunderbolt до 120 Gbps. Третият режим е за синхронизиране на папки и файлове сред двете машини за архивиране, а четвъртият е за прекачване на данни на нов компютър (без прекачване на приложения).

Технологията обаче към момента не е част от стандарта Thunderbolt и не е налична за всички консуматори.

За да работи, най-малко едно от устройствата, които ще бъдат свързани (компютър или докинг станция), би трябвало да има лиценз за потребление на Thunderbolt Share от Intel. Освен това технологията публично работи единствено на устройства с Thunderbolt 4 и 5, а притежателите на устройства Thunderbolt 3 няма да могат да се възползват. Лаптопите AMD Ryzen с USB4 вместо с Thunderbolt също са оставени настрани за момента. MSI, Lenovo, Acer и Razer са измежду производителите на компютри, които поддържат стандарт, а производителите на периферни устройства, които ще поддържат Thunderbolt Share малко по-късно са Plugable, Kensington, Belkin и Promise.

Thunderbolt Share също по този начин обезпечава некомпресирано шерване на екрана сред два компютъра в истинската разграничителна дарба на изходния компютър. Твърди се също по този начин, че има ниска инертност за безпрепятствено и дружелюбно преживяване, което включва екрана, клавиатурата и мишката с огледален екран с цялостна HD резолюция при до 60 фрагмента в секунда (fps).

Intel увери клиентите, че сигурността и неприкосновеността на персоналния живот няма да бъдат компрометирани при потреблението на Thunderbolt Share. Софтуерът употребява отбрана на данните, основана на Intel VT-d, уважава User Access Control (Контрол на потребителския достъп) посредством екрани, заключени с ключова дума в Windows и разрешава единствено избрани интервенции да имат местен достъп.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР