По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | Лондон обвини и един от "отровителите на Гебрев" за покушението срещу Скрипал, Трюдо отново ще управлява с малцинство

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени. Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете. Подбрани пазарни и бизнес вести - тук. Англия упрекна и един от " отровителите на Гебрев " за покушението против Скрипал
Какво се случи? Още един руснак е упрекнат от полицията във Англия за връзка с отравянето на някогашния шпионин Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок " през 2018 година Това е Денис Сергеев, посочван като командира на терен за интервенцията, осъществена съгласно Лондон от съветското военно разузнаване ГРУ. Връзката му с покушението против Скрипал е известна от следствия на платформата Bellingcat, само че до момента полицията не потвърждаваше присъединяване му. Сергеев е считан за военачалник и почитан член на звеното 29155 във военното разузнаване със специфични задания като бойкот, подривна активност и убийства.

Защо това е значимо? Сергеев е свързван в следствия с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

Той е и един от тримата записали се в хотела до паркинга, където съгласно българската прокуратура е токсичен Гебрев. Възможно е (но не е доказано) и той да е индивидът, забелязан на записи от камери, до момента в който приближава автомобила на Гебрев и сина му, с цел да сложи по дръжките вещество, сходно на " Новичок ". Новината за обвиняването против Сергеев идва в същия ден, в който Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) постанови през днешния ден, че Русия е виновна за убийството на някогашния разузнавач от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Александър Литвиненко, токсичен с полоний през 2006 година във Англия.
Организацията за икономическо сътрудничество и раз понижи леко упованията си за световния напредък
Какво се случи? Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) намали леко прогнозата си за международния напредък за 2021 година поради извънредно неравномерното възобновяване в страните вследствие на особеното подкрепяне и степента на имунизация против ковид. Организацията за икономическо сътрудничество и раз планува международната стопанска система да се повиши с 5.7%, което е спад с 0.1 прочие пункта от майските прогнози. Догодина прогнозите са за малко по-голям растеж от упования до момента - 4.5%, с 0.1 прочие пункта над майската оценка.

Защо това е значимо? Различия в производството и заетостта не престават да съществуват измежду доста страни, най-много при нововъзникващите и разрастващите се стопански системи, където процентът на имунизираните е невисок. Това се вижда и от упованията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз - за еврозоната се планува растеж от 5.3% при 4.3% по-рано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР