По-дълги ваканции през учебната година и по-къса лятна ваканция, както

...
По-дълги ваканции през учебната година и по-къса лятна ваканция, както
Коментари Харесай

Разногласия за лятна ваканция

По-дълги ваканции през образователната година и по-къса лятна почивка, както и разнообразни дати за матурите след VII и след XII клас. Това предлага Министерство на образованието и науката за новата образователна година, осведоми бТВ.

Това предложение провокира полярни отзиви в обществените мрежи – учителите са срещу, а родителите са разграничени на „ за ” и „ срещу ”. Аргументите на учителите са, че през юни и юли е горещо, а в учебните заведения няма климатици, че учениците имат потребност от отмора, а самите те не са гледачки, а педагози.

Родителите, които харесват концепцията за по-дълга почивка, считат, че децата не помнят наученото през година за трите месеца лятна отмора, а също така е мъчно да се провеждат дейни занимания за толкоз дълъг интервал.

Министърът на образованието Красимир Вълчев разгласи пред bTV, че предлагането за по-къса лятна почивка е, тъй като учениците не помнят доста от наученото и изоставащите изостават още повече при дълга отмора. 

Предложението е план и сега тече публично разискване, разгласи в предаването „ Тази заран ” Таня Михайлова от просветното министерство.

Директорът на 119 учебно заведение в София и някогашен зам.-министър на образованието Диян Стаматов счита, че ваканциите не би трябвало да бъдат променяни по никакъв метод, а с това предложение специалистите от МОН са „ раздрусали ” цялата страна.

Част от родителите поддържат, други – не, по-важно за тях е какво се случва, до момента в който децата са на учебно заведение, разяснява Цвета Брестничка от асоциация „ Родители ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР