Пловдивски адвокат коментира политическите реакции в страната за ситуацията с

...
Пловдивски адвокат коментира политическите реакции в страната за ситуацията с
Коментари Харесай

Свидетели сме на едно абсолютно безумие на българската политическа класа

Пловдивски юрист разяснява политическите реакции в страната за обстановката с повдигането на ветото за районен съд Македония. Тодор Кръстев разгласява позицията си в своя профил във Фейсбук.

" Свидетели сме на едно безусловно безумство на българската политическа класа сега ", написа той. Припомняме, че преди дни Франция предложи рамка за решение на противоречивите въпроси сред България и районен съд Македония, които забавят страните от Западните Балкани по пътя към интеграцията им към Европейски Съюз.

" На път е да бъде пропусната една неповторима опция, веднъж вечно да приключим с казуса С. Македония ", написа Кръстев. Той прибавя, че не си спомня да е имало сходно " прекачване на топката и отговорността по толкоз значима тематика ".

Въпросното предложение залага на това България да вдигне ветото над Скопие в този момент или в бъдеще, само че в подмяна на това Европейска комисия ще се трансформира в поръчител за осъществяването на поставените условия към Северна Македония. Този вид провокира разнопосочни реакции в българските политици. Като стана и мотив Слави Трифонов да изтегли своите министри от обединението.

Вижте цялата обява на Тодор Кръстев:

Свидетели сме на едно безусловно безумство на българската политическа класа сега. Просто не е истина какви страхливци сме избрали на съвсем всички основни позиции. На път е да бъде пропусната една неповторима опция, веднъж вечно да приключим с казуса С. Македония.

Такова прекачване на топката и отговорността по толкоз значима тематика, аз не помня да е имало. Президентът се скатава и се мъчи да трансферира този парещ картоф на държавното управление. Премиерът с цел да се отърве от непрекъснатите нападки и клопката, който му бяха заложили, взе решение предходната седмица по тематиката Македония, да се произнесе само и единствено Народното събрание.

От другите партии показани в Парламента също се ослушват и провалят непрестанно кворума на комисията, която би трябвало да вземе решение, дали да приемем френското предложение и да вдигнем ветото. И това се прави отново за да се върне топката при премиера и след това заедно да ревнат: Ние казвахме ли ви, че е народен изменник.

Родна блага картинка. Не политици - мишоци ни ръководят. И от тези хора би трябвало да се чакат тежки национални и виновни решения. Не ми се мисли, в случай че станем жертва на експанзия или стане нещо, което заплашва сигурността на страната. Ами то, няма да можем от мазетата да ги изкараме от боязън.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР