Пловдивчанка на 86 години дълбоко трогна екипа на УМБАЛ-Пловдив“, след

...
Пловдивчанка на 86 години дълбоко трогна екипа на УМБАЛ-Пловдив“, след
Коментари Харесай

Трогателно: 86-годишна жена дари пенсията си на „УМБАЛ-Пловдив“

Пловдивчанка на 86 години надълбоко трогна екипа на „ УМБАЛ-Пловдив “, откакто подари пенсията си от 300 лева на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени за медиците защитни средства против COVID-19. Благородният жест бе изработен дни преди огромния християнски празник - Великден.

Жената е пациентка на болничното заведение и неведнъж е лекувана тук. Сутринта е пристигнала на входа и декларирала на защитата, че желае да отиде при изпълнителния шеф.

Отговорили й, че няма по какъв начин да я пуснат, поради въведените противоепидемични ограничения. Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и съумял да я върне към живота . След като медикът слязъл, тя обяснила, за какво е пристигнала и му връчила плика със сумата, с цел да го съобщи на управлението . Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано обществено.

Медиците и работещите в болничното заведение тъкмо в този миг, когато епидемията от ковид е превзела света, имат потребност от поддръжка и съпричастност, по тази причина взех решение да даря толкоз средства , колкото имам опция, споделила дамата.

УМБАЛ-Пловдив “ получи дарения от разнообразни донори, на които сме безпределно признателни, само че жестът на тази стара жена ни трогна до сълзи ", разяснява шефът доктор Динчо Генев.

" Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо че идва един от най-големите християнски празници - Великден, останете си у дома, запазете вашия и живота на околните си. “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР