Пловдив. Пловдив. 90 видеокамери ще опасват входно-изходните артерии на Пловдив

...
Пловдив. Пловдив. 90 видеокамери ще опасват входно-изходните артерии на Пловдив
Коментари Харесай

Ст.комисар Атанас Илков, ОДМВР Пловдив: 90 видеокамери ще опасват входно-изходните артерии на града до края на месеца

Пловдив. Пловдив. 90 видеокамери ще опасват входно-изходните артерии на Пловдив до края на месеца. Това заяви пред публицисти шефът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . Приключил е интервалът на тестването на камерите, чака се предаването им от компаниите реализатори. Проектът е взаимен на община Пловдив и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. „ Камерите са сложени на 11 места в града, а след Нова година броят им ще бъде повишен, защото сега някои пътни ленти не са покрити “, сподели Илков. Това е планувано в бюджета за 2018 година. По думите на Илков реализирано е доста положително качество, а камерите ще бъдат извънредно потребни за работата на полицията.
„ В ход е и реализирането на по-голям план, който касае покритие с видеонаблюдение на цялата Пловдивска област “, сподели още старши комисар Илков. „ Направили сме първите стъпки, само че занапред би трябвало да осигуряваме финансирането ”, добави той. По думите му изработен е мониторинг на цялата област и има подписан меморандум сред общините, чака се финансирането, с цел да стартира построяването на видеонабюлдението.
Във връзка с откритата през днешния ден нова приемна на полицията в Шекер махала старши комисар Атанас Илков сподели, че към този момент се планува там да работят пет души – младши районни инспектори, действен чиновник и патрулиращ служител на реда, който обслужва региона. Режимът на работа ще бъде от 8:30 до 17:30ч., като във вечерните часове ще има патрулиращ служител на реда в региона на полицейската приемна, тъй че да е очевидно полицейското наличие. На по-късен стадий, когато приключат оповестените състезания за нови чиновници, броят на служителите на реда в това ръководство ще бъде повишен. На новата приемна са инсталирани 4 видеокамери, като сигналът им е изнесен в 3-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР