Пловдив. Коалиция за България настоява за незабавен мораториум върху закупуването

...
Пловдив. Коалиция за България настоява за незабавен мораториум върху закупуването
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Румен Петков: Коалиция за България настоява за незабавен мораториум върху закупуването на нова бойна техника

Пловдив. " Коалиция за България " упорства за неотложен мораториум върху закупуването на нова бойна техника и преди всичко на новите самолети. Това сподели в Пловдив Румен Петков, водач на партия АБВ, при откриването на рекламно-агитационната точка в Пловдив на „ Коалиция за България “ за идните европейски избори, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Петков разясни, че предлагането на обединението е в подтекста на настояването за образуване на мощна европейска политика на сигурност и превръщането на Европа в съдбоносен фактор за гарантирането на мира. „ Ние сега имаме 30 изтребителя, които могат да летят и могат с доста по-малко пари да подсигуряват небето над България и сигурността на Европейски Съюз от гледа точка на Еър полисинга на Черноморския район ”, сподели Петков и добави, че хвърлянето на 2 милиарда лв. е безусловно безпредметно в този момент. „ Нашето схващане е, че парите могат да бъдат вложени в стопанска система, в нови технологии и претовареност, а не във военна техника, която в този момент е безусловно ненужна за страната ”, добави Румен Петков.
Второто, което желаят от " Коалиция за България " е да се каже „ не ” на двойните стандарти. „ Европа през последните години, за жалост позволи жестоко нарушаване на интернационалното право, позволи да стане съизвършител в редица стъпки и дейности, които нямат нищо общо с демокрацията. Ние от Европа пренаписваме изборни резултати, образецът е Венецуеала, за нас от Европа няма значение, че е погубен публицист по най-брутален метод, ние си участваме интензивно във всички стопански процеси, които се развиват в страната, която по доказани данни на турското разузнаване извърши това ликвидиране. Нашите досегашни евродепутати имат незаконно отношение към сигурността на страната и енергийната ни сигурност. Те гласоподаваха срещу Северен поток, или изобщо не бяха в залата. Утре ще желаеме Южен поток, ще желаеме директна доставка на съветски газ, не да плащаме директна такса на Турция, с цел да получаваме съветска газ. Никой от тях не си мръдна пръста, с цел да подсигуряваме построяването на АЕЦ- Белене и продължаваме да бавим този развой, и на последно място, нашите институции търпят неуспех след неуспех в Европа и в интернационалната ни политика ”, сподели още Румен Петков. Той разясни, че преди дни е бил следващият огромен стопански конгрес в Китай, където сръбският президент е подписал повече от 15 контракта. Подписа се нов трансграничен жп кулоар, който заобикаля България. „ Въпросът е за какво България още веднъж не взе участие и я няма ”, сподели Петков. По думите му това е огромното предизвикателство пред " Коалиция за България " – да запълни тази празнина, да даде смисъл на европейска България и да даде мощ, наличие и динамичност в одобряването на България като водач в процесите и на Балканите, и в Черноморския басейн. Според Петков този двоен стандарт ще провокира спор на Балканите в най-скоро време. Затова точно ролята на тяхната коалиция е да даде опция към избора и по тази причина се обръщат към българите да ги поддържат с номер 10, тъй като това е достойният избор за България.
Според Румен Петков, Българска социалистическа партия отсъства от диспути, а Корнелия Нинова твърди, че ще взе участие в диспути единствено с ГЕРБ. „ Това е безочливо и доста политически цинично и неаргументирано ”, сподели още Румен Петков. „ Ако се огледа въпреки това и се види какъв брой пари са вложили държавните управления на Борисов и Станишев в Моника Станишева и Елена Йончева, ще се види, че това е фундаментът на една икономическа коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия ”, добави Петков. Според него по главните политики те имат еднообразно схващане, или нямат политика, която да показват. „ Това е пренебрежение към жителите. Ако по този начин ще се водят дебатите, както и парламентарния живот, няма да създадем нужната атмосфера, с цел да притеглим жителите за присъединяване в евровота, който е извънредно значим за българите ”, добави Румен Петков..
Според него през последните три години, с изключение на кавги, този парламент не ни дава нищо друго. Там не се занимават с фундаменталните ползи на обществото, а с грозно опростачване на политическия живот, което отвращава хората.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР