Пловдив е във фокуса на вниманието от днес. Градът официално

...
Пловдив е във фокуса на вниманието от днес. Градът официално
Коментари Харесай

Пловдив официално става Европейска столица на културата

Пловдив е във фокуса на вниманието от през днешния ден. Градът публично става европейска столица на културата. Официалната част от събитията стартира в събота в 19 часа. Организаторите дадоха обещание необикновен театър, който съчетава музика, светлини и танц под мотото " Ние сме всички цветове ”. Пловдив е първият български град, който е определен за " Европейска столица на културата ". Тържествата по откриването се организират от 11 до 13 януари.

На откритата многоетажна сцена ще се качат близо 1 500 участници. Организаторите чакат да дойдат 50 хиляди души, с цел да видят спектакъла. Стотици прожектори и големи екрани ще показват специфичното светлинно шоу. На доста места в града ще има съпътстващи събития, заведенията и заведенията за хранене в централна градска част ще работят до късно.

 Движението в центъра на града е спряно, а паркирането е неразрешено. За задачата са построени буферни паркинги. Гостите на спектакъла ще могат да влязат през 23 пропускателни пункта.

  " Това е едно извънредно огромно мероприятие, което изисква и избрани ограничения за сигурност. В тази връзка е обособен голям запас от сили и средства, тъй че да подсигуряваме публичния ред и сигурността на жителите. Обособили сме няколко зони - за посетителите, за участниците, за формалните посетители, за публицистите и медиите. Няма да позволяваме лица, които са в нетрезво положение и рискови предмети. Забранени са и пиротехническите средства. Ангажирана е и частна охранителна компания, която има избрани задания, които би трябвало да извършва. Гражданите би трябвало да си носят документите за идентичност ", сподели шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, представен от Нова тв.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР