Три спектакъла с женски хореографи и изпълнители включва вторият уикенд

...
Три спектакъла с женски хореографи и изпълнители включва вторият уикенд
Коментари Харесай

Спектакли от Испания, Финландия и Гърция във втория уикенд на One Dance Festival

Три спектакъла с женски хореографи и реализатори включва вторият уикенд на One Dance Festival в Пловдив. След откриващата седмица, отдадена на Франция, в този момент интернационалният фестивал за актуален танц и пърформанс показва три спектакъла от Испания, Финландия и Гърция. Съчетавайки танца с разнообразни музикални и образни естетики, форми и въздействия, спектаклите слагат разнообразни, само че настоящи тематики - развиването на фолклора, отношението към спомените, воугинг и поп културата.
Mucha Muchacha – Алюри и квартет дами (Испания) – 17.05.2024 - ДК Борис Христов, 19:30ч.
На 17 май от 19:30 ч. в Дом на културата “Борис Христов ” ще забележим спектакъла “Алюри и квартет дами ” на испанската танцова компания Mucha Muchacha. Испания е изпъстрена с културни обичаи, които квартетът осмисля в бъдеще дълготрайно време, с цел да търси новия фолклор. Спектакълът се въодушевява от испанските национални танци, като баският празничен танц ауреску, андалусийското фанданго и съпроводеният с кастанети музикален и танцов жанр хота (йота). Светлинни и образни резултати, радио летописи, регетон, фламенко и електронна музика стават инструментите за търсенето на танца на бъдещето.


В спектакъла се извършва музика онлайн от електро фламентко дуото Los Volublе. Педро и Бенито Хименес са пионери в региона на ремикса, киното онлайн и цифровия фолклор. Зад Mucha Muchacha стоят Ана Ботия, Марта Мармол, Белен Марти Луч и Марина де Ремедиос. Като млада компания, зародила в тясна връзка с испанските танци, те работят със актуалните изкуства и тематики.

Билетите за 16-ото издание на One Dance Festival ще намерите на касите на Изипей в цялата страна и онлайн от.
Тииа Касуринен - ONSTAGE - The Concert (Финландия) - 18 май, 20:30 - ДК Борис Христов
На 18 май от 20:30 ч. хореографът от Финландия Тииа Касуринен ще трансформира Дом на културата “Борис Христов ” в концертна сцена. Спектакълът “НА СЦЕНА - Концертът ” се въодушевява от алтер елого, от театралните превъплъщения и облици на поп звезди, като Мадона, Лейди Гага, FKA Twigs, Sevdaliza и други.

Касуринен ще показа свои авторски песни с воуг хармония, черпейки ентусиазъм от осъществяванията на знакови певици с неповторима харизма и богат боеприпас от изразни средства. Отново със мощно феминистко въздействие, в този театър значимо роля играят гримът и облеклата, погледите и жестовете, и всички вероятни способи за влияние. 

Тииа Касуринен приключва Стокхолмския университет по изкуствата през 2017-а. Тя се интересува от тематики като еднаквост, пол, въздействието на погледа и поп културата и ги изследва в творбите си посредством придвижване, сценичен грим и образна промяна.


Йоанна Параскевопулу - “All of My Love ” (Гърция) – 19 май, 20:30 ч. в ДК “Борис Христов ”.
Гръцката изгряваща звезда Йоанна Параскевопулу се завръща в Пловдив с новия си театър “All of My Love ” на 19 май от 20:30 ч. в Дом на културата “Борис Христов ”. Завръщане към спомените, изгубените моменти и едно последно прощаване, спектакълът комбинира танц с видео - архивни фрагменти, фотоси, клипове, както и елементарни предмети. Той е надникване в килера на страстите, в склада на движимостите и на събитията, станали история. Болезнена и неизбежна. Това е завръщане към спомените. Лични и общовалидни. All of My Love e копродукция на One Dance Festival и Onassis Stegi.


Йоанна Параскевопулу приключва Националното танцово учебно заведение на Гърция, а понастоящем следва във Факултета по аудио и образни изкуства на Йонийския университет. Сътрудничила е с голям брой актьори, измежду които Ирис Караян, Христос Пападопулос, Димитрис Папайоану и други.

Допълнителна информация за цялостната стратегия на фестивала ще намерите на. Билетите са в продажба на касите на Изипей в цялата страна и онлайн от.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР