Плочите по трамвайното трасе на площад Славейков, които се надигнаха

...
Плочите по трамвайното трасе на площад Славейков, които се надигнаха
Коментари Харесай

Надигналите се плочи по трамвайното трасе бяха сменени днес

Плочите по трамвайното трасе на площад " Славейков ", които се надигнаха от топлото време в неделя, през днешния ден бяха заменени. На третия ден от появяването на дефекта служащи на фирмата-изпълнител " Джи Пи груп " отстраниха повредата сред релсите.

Причината да се надигнат плочи по трамвайното трасе на ул. " Граф Игнатиев " и на площад " Славейков " е " температурно уголемение на напречните отводнители, които са инсталирани непосредствено до релсите ". Това е заключението на инженерите специалисти от общинска дирекция " Транспортна инфраструктура ". Температурите в събота и неделя в София приближиха 30 градуса, сподели информация в синоптичните бюлетини.

 Надигналите се плочи по трамвайното трасе бяха заменени през днешния ден

Проектант на подмяната на трамвайното трасе по ул. " Граф Игнатиев " е общинското сдружение " Софинвест ". То бе пуснато в употреба през декември 2018 година, а не преди 10 дни, съобщи Георги Гигов, проектов управител на фирмата-изпълнител на ремонта. Пред Би Ти Ви той акцентира, че " като реализатор сме част от един развой, който включва планиране и избор на материал. В качеството си на реализатор сме длъжни да изпълняваме заложения ни план и го направихме. "

Той заяви, че фирмата-изпълнител не приема наложената глоба от 280 000 лв. от кмета Йорданка Фандъкова. " Джи Пи груп " е изявила подготвеност да употребява всички законови благоприятни условия да потвърди неправомерността на глобата, заяви Българска национална телевизия в понеделник.

През декември 2018 година тогавашният зам.-кмет по превоза на Столичната община Евгени Крусев подаде оставка, поради шумо и виброизолационните подложки, инсталирани под релсите на трамвайното трасе по ул. " Граф Игнатиев ". Крусев беше възложител на публичната поръчка за фирма-изпълнител на ремонта, извоювана от " Джи Пи груп ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР