Плевенските спортисти и треньори са забравени от държавата от години.

...
Плевенските спортисти и треньори са забравени от държавата от години.
Коментари Харесай

Гьорг Спартански: Плевенските спортисти са забравени от държавата от години


„ Плевенските спортисти и треньори са забравени от страната от години. Те се приготвят при мизерни условия. Те реализират триумфи, демонстрираха на всички, че където е текло отново ще тече. Ние кърпим ситуацията с плюнка и с нищожни общински средства. Многократните ми претенции, срещи с някогашния състезателен министър и с други управителни държавни фактори останаха без резултат. И тук е момента да кажа, че за 32 години преход, вместо да приказваме за крадени милиарди, всяка година по една зала и по един стадион бяха правени, в този момент щяхме да имаме 32 нови зали и 32 стадиона. Нашите спортисти демонстрират, че заслужават друго държавно отношение, а не да се усещат като бедния родственик и да се срамят да дават отговор на непознатите публицисти, когато ги питат по какъв начин и къде се приготвят “, това съобщи особено за БНР кметът на Плевен Гьорг Спартански след извоюваната олимпийска купа в каратето от Ивет Горанова и предложи тя и нейния треньор да станат почетни жители на града.


„ Това, което Ивет направи, малко е да се каже, че е велико, че супер, че е великолепно. Това момиче направи нещо необикновено. Гордост е за цяла България. Цяла България ликува. Най-после България има мотив да се зарадва същински. Това момиче сплоти необединимата българска нация. Освен безспорният гений, който Бог и е дал обилно, тя има необикновен дух, целенасоченост, невероятна упоритост. Тя в всекидневието е извънредно скромна персона, земен човек и е постоянно усмихната. Знае какво може, знае какво желае. Треньорът Ангел Ленков направи Ивет това, което е тя, една олимпийска шампионка. Те не се отклониха от задачата си, макар всички компликации, макар неналичието материални условия за подготовка. Компенсираха с непосилен труд, с желязна воля, с невероятна упоритост “



Радостта е голяма и в град Долна Митрополия, където живее фамилията на Ивет. Кметът на града Поля Цоновска също се готви за почтено посрещане, вълнението в дома на Ивет е огромно,  а лелята Милена Димитрова разкри с какво ще я посрещнат у дома, какви ще са първите думи:

„ На първо място, че я обичаме и, че се гордеем с нея. Искаше ми се до нея и да си я гушна. Тя е най-упоритият човек, който сме виждали. Никола не се отхвърля. Бори се до последно. Каквото си науми, гледа да го реализира. Няма по какъв начин да не уважим треньорите й. Те са с голям принос за триумфа, който има сега. Това беше най-голямата й фантазия. Много се веселя, че я реализира “, показа Милена Димитрова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР