Платформата е принудена да спазва новите правила за модериранеНад една

...
Платформата е принудена да спазва новите правила за модериранеНад една
Коментари Харесай

TikTok не издържа стрес теста на ЕС за цифровите услуги

Платформата е принудена да съблюдава новите правила за модериране

Над една четвърт от европейците са консуматори на TikTok, множеството са младежи
(снимка: CC0 Public Domain)

Eврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон и неговият екип проведоха  в понеделник по този начин наречения „ стрес тест “ в офисите на TikTok в Дъблин. Експериментът сподели неподготвеността на платформата да се съобрази с условията на Европейския закон за цифровите услуги (DSA), който влиза в действие от 25 август.
още по темата
„ Последните събития демонстрираха въздействието и резултатите, които TikTok оказва върху живота на хората и демокрацията “, сподели Бретон, представен от Блумбърг.

Над една четвърт от европейците са консуматори на TikTok и множеството от тях са младежи. „ Ако системите му се повредят, мащабът на следствията може да бъде забележителен “, добави еврокомисарят.

Популярната услуга за къси видеоклипове, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, е измежду интернет платформите, принудени да съблюдават новите правила за модериране под опасността от санкции за милиарди долари или възбрана в Европейски Съюз.

Извършените проби обгръщат области като отбрана на децата, система за препоръчване и модериране на наличие, достъп до данни и бистрота на дейностите. Бретон приветства единодушието на TikTok да се подложи непринудено на проби, както и ресурсите, отделени от платформата за тази цел.

Европейският комисар заключи, че в този момент е „ пристигнало времето да се форсира цялостното сходство на TikTok. „ В края на август ще оценим дали е имало действителна, осезаема смяна във фундаментите “, сподели Бретон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР