Планът за бюджета е да бъде внесен в Народното събрание

...
Планът за бюджета е да бъде внесен в Народното събрание
Коментари Харесай

Асен Василев: Внасяме в НС бюджет с 3% дефицит в началото на юли, за да влезе в сила от 1 август

Планът за бюджета е да бъде импортиран в Народното събрание в първата седмица на юли месец и да бъде признат до 31 юли и да влезе в действие до 1 август.  Това сподели министърът на финансите Асен Василев след извършена предварителна среща с Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание по отношение на бюджет 2023 година.

" Все още текат доуточнявания с част от министерствата. Макрорамката на бюджета наподобява по следния метод - той е разчетен при Брутният вътрешен продукт 184,486 милиарда Към момента в проектозакона е заложен бюджетен недостиг от 4,582 милиарда - това е недостиг от 3% на начислена основа и  2,5% на касова основа ", съобщи още Василев.

" Имаме в допълнение нарастване на приходите, тъй че приходната част да доближи до 69 милиарда и 321 млн. лв.. Имаме понижение на разноските от 1 милиарда и 851 млн. лв., добави Василев. Разходите за пенсии и заплати не са пипани. Има записани съответни разноски, които министрите са поискали - нарастването на стипендиите за студенти, нарастване на майчинството през втората година и така нататък Нарастване на дълга като % от Брутният вътрешен продукт няма да има. Дългът ще остане на същото равнище като предходната година – 23-24% ", сподели Василев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/217177130715657
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР