Пиенето на много вода може да е вредно и да

...
Пиенето на много вода може да е вредно и да
Коментари Харесай

Какво количество вода е вредно за здравето?

Пиенето на доста вода може да е нездравословно и да докара до водна интосикация, причиняваща мозъчни проблеми, в това число с съдбовен край, въпреки и в редки случаи.

Тялото се нуждае от вода, с цел да действа вярно, само че пиенето на прекалено много течности за малко време може да има съществени последствия за здравето. Бъбреците могат да отделят единствено 0,8 до 1,0 литра вода на час, тъй че неочакваният доста огромен банкет на вода може да наруши електролитния баланс на тялото.

Защо пиенето на прекалено много вода е рисково? Когато човек пие несъразмерни количества вода, мозъчните му кафези стартират да набъбват и налягането в черепа се покачва. Това предизвиква първите признаци на водна интоксикация, в това число гадене и главоболие, осведоми БГНЕС.

Тежките случаи на водно отравяне могат да доведат до по-тежки признаци. Концентрацията на минерали в тялото понижава, водата навлиза в клетките посредством осмоза за възобновяване на водно-електролитния баланс и по този метод клетките набъбват.

Отокът е изключително рисков, когато се появи в мозъка. Повишеното вътрешно-черепно налягане може да аргументи увреждане на мозъка и даже гибел. Затова е най-добре да пиете вода съгласно личния си метод на живот. Според диетологът Нупур Кришнан, представен от турското издание En Son Haber, методът на живот играе значима роля при вземането на решение какъв брой вода би трябвало да употребява човек. " Ако се движите малко и не губите доста вода посредством потта, тогава се предлага да пиете не повече от 2-2,5 литра вода. В противоположен случай водата, която пиете, ще се натрупа в бъбреците и ще аргументи отичане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР