OpenAI представи най-новата версия на технологията, която е в основата

...
OpenAI представи най-новата версия на технологията, която е в основата
Коментари Харесай

Новата версия на ChatGPT преподава математика и флиртува

OpenAI показа най-новата версия на технологията, която е в основата на нейния чатбот с изкуствен интелект ChatGPT, оповестява Би Би Си.

Тя се назовава GPT-4o и ще бъде публикувана измежду всички консуматори на ChatGPT, в това число и тези, които не са клиенти. Тя е по-бърза от предходните модели и е програмирана да звучи разговорно, а от време на време даже... флиртува.
Чете, превежда, напомня
Новата версия може да чете и разисква изображения, да превежда езици и да разпознава страсти по образни изражения. Има и памет, тъй че може да си напомня предходни питания.

Тя може да бъде прекъсвана и има по-добър темп на диалог - няма закъснение сред задаването на въпрос и приемането на отговор.
Грешки
По време на проява онлайн, употребяваща гласовата версия на GPT-4o, тя е дала потребни оферти по какъв начин да се реши просто уравнение, написано на лист хартия - вместо просто да го реши. Тя проучва компютърен код, превеждайки сред италиански и британски език, и интерпретира страстите в селфи на ухилен мъж.

Използвайки топъл женски глас, говорейки на британски с американски акцент, тя е поздравила своите консуматори, като ги пита по какъв начин се оправят. Когато ѝ е изработен комплимент, тя дала отговор:

" Престани, караш ме да се изчервявам! ".
Не напълно съвършено
В един моментгласовата версия на GPT-4o е объркала ухилен мъж с дървена повърхнина и почнала да взема решение уравнение, което към момента не ѝ е показано, показва английското издание. Това несъзнателно показва, че към момента има какво да се направи, преди да бъдат изчистени грешките и халюцинациите, които вършат чатботовете ненадеждни и евентуално рискови, написа в своя репортаж от събитието Би Би Си.

Демонстрацията обаче демонстрира най-много посоката на придвижване на OpenAI, която има намерение GPT-4o да се трансформира в идващото потомство дигитален помощник с изкуствен интелект, нещо като турбозаредена Siri или Hey, Гугъл, която помни какво ѝ е било казано в предишното и може да взаимодейства оттатък гласа или текста.
Eкологичната цена на тази технология - слонът в стаята
Изкуственият разсъдък е по-енергоемък от обичайните изчислителни стратегии и колкото по-сложен става, толкоз повече изчислителна мощ изисква. По време на вечерта не е упоменато нищо за устойчивостта, акцентира английската медия.

В момента пред аудиторията е известна само позицията на компанията, показва Би Би Си и акцентира, че става дума за тяхна проява, деликатно подбрана и ръководена от тях.

Интересно е да се види по какъв начин GPT-4o ще се оправи в мащаба на милионите хора, които към този момент употребяват ChatGPT, когато се разгърне. Главният софтуерен шеф на OpenAI Мира Мурати разказа GPT-4o като " вълшебен ", само че добави, че компанията ще " отстрани тази мистичност " с разпространяването на продукта.

Имало е клюки за партньорство сред OpenAI и Apple и макар че това към момента не е доказано, по време на презентацията от самото начало са се употребили артикули на Apple.

Друг сериозен сигнал е моментът, в който се организира тов събитие - 24 часа преди съперникът Гугъл да покаже най-новите си разработки в региона на изкуствения разсъдък на годишната си конференция Гугъл IO.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР