Phoenix Group Plc, търговец на дребно, специализиран в хардуер за

...
Phoenix Group Plc, търговец на дребно, специализиран в хардуер за
Коментари Харесай

Крипто компания достигна пазарна оценка от $3.3 милиарда след дебюта си в Абу Даби

Phoenix Group Plc, търговец на дребно, профилиран в хардуер за рандеман на криптовалути, означи незабравим растеж от 35% по време на дебюта си в Абу Даби.

Това означи първото листване в Близкия изток, обвързвано с криптовалути, и съответства със мощното рали на Биткойн, което изстреля шестгодишната компания до пазарна капитализация от 12.3 милиарда дирхама ($3.3 милиарда). Във вторник акциите завършиха на равнище от 2.03 дирхама, надминавайки цената си от 1.50 при първичното обществено предложение и достигайки пиково нарастване от 51% по-рано денем.

Това събитие се случи в миг, когато Биткойнът надвиши границата от $42,000, подсилен от оптимизма към евентуалното утвърждение на първите спот борсово търгувани фондове в Съединени американски щати и упованията за облекчение на регулаторния напън.

Ниргунан Тиручелвам, началник на отдел “ ” в Aletheia Capital, отдаде изключителното показване на IPO-то на дефицита на обществено търгувани компании в този бранш. Той допусна, че този триумф може да проправи пътя за повече предлагания, свързани с криптовалути , в границите на Обединените арабски емирства.

В началото на октомври International Holding Co, огромен конгломерат в Абу Даби, следен от изтъкнат член на кралското семейство на емирството, закупи 10% дял във Phoenix Group.

Освен ролята си на търговец на дребно на съоръжение за рандеман, Phoenix ръководи центрове за данни за криптовалути и по-специално сътвори M2 – първата изцяло контролирана борса за цифрови активи в ОАЕ.

Според проспекта си Phoenix е записала чиста облага от $144 милиона при доходи от $230 милиона през деветте месеца до 30 септември. Брутната му облага за същия интервал възлиза на $76 милиона. Компанията твърди, че световният ѝ потенциал за рандеман е 725 мегавата, което я нарежда измежду най-големите добивни компании за Биткойн в света.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР