Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост

...
Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост
Коментари Харесай

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple показа известие от математика Масимилиано Сала, който изрази угриженост по отношение на заканите, които квантовите калкулации съставляват за блокчейн криптирането.

В поредицата от академични лекции на Ripple, Сала, професор в университета в Тренто, разиска сериозната нужда от надеждни, квантово предпазени крипто системи.

Професор Сала акцентира , че квантовите компютри имат капацитета да вземат решение с лекост проблеми, основани на цифрови подписи, което би могло да докара до обилни пробиви в сигурността на блокчейн платформите. Това събитие, известно като “ “, би могло да направи актуалните крипто системи с обществен ключ уязвими на квантови офанзиви, застрашавайки потребителските активи и целостта на данните.

Той твърди, че квантовите компютри биха могли да разбият стандартите за криптиране, които пазят блокчейн системите, като по този метод съществено застрашат сигурността на цифровите активи.

Сала акцентира незабавната нужда от създаване и използване на квантово устойчиви криптографски способи за отбрана на блокчейн технологиите от идни квантови офанзиви. Тази смяна е от значително значение за поддържане на сигурността и целостта на блокчейн услугите, защото квантовите технологии стават все по-разпространени.

Той подчертава върху значимостта на сериозното отношение на прехода към квантово-сигурни крипто системи за отбрана на цифровите инфраструктури, като предизвести, че неуспехът в това отношение може да има пагубни последствия за доста промишлености, които разчитат в огромна степен на блокчейн .

В целия свят държавните управления и научните общности признават опасността от квантовите калкулации и интензивно създават тактики за намаляване на последствията от тях. Неотдавнашните достижения в региона на квантовите логаритми и хардуера форсираха създаването на на практика квантови системи, което съставлява по-непосредствена и предизвикателна опасност, означи Сала.

Сала се застъпва за продължаващо съдействие сред блокчейн разработчиците и специалистите по криптиране, с цел да се интегрират актуалните стандарти и нововъведенията в квантово безвредната криптография в блокчейн технологията. Той акцентира, че предприемането на превантивни ограничения е неотложно за отбрана на цифровите активи и гарантиране на надеждността на блокчейн системите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР