Крипто борсата Coinbase изчислява, че вероятността SEC да одобри спот

...
Крипто борсата Coinbase изчислява, че вероятността SEC да одобри спот
Коментари Харесай

Coinbase все още смята, че има шанс за одобрение на спот Етериум ETF този месец

Крипто борсата Coinbase пресмята, че вероятността SEC да утвърди спот ETF на Етериум до края на месеца е сред 30% и 40%.

В отчет от 15 май Дейвид Хан, анализатор на Coinbase Institutional Research, допуска, че същата аргументация, която накара SEC да утвърди спот Биткойн ETF – корелацията сред фючърсните артикули на CME и спот пазарите – може да повлияе и на утвърждението на спот ETF за Етериум .

Хан загатна, че има “ “, като уточни пазарите за прогнози и обстоятелството, че Етериум тръстът на Grayscale се търгува с 24% отстъпка.

Той призна, че мълчанието на SEC е основало “ ” и означи, че спот ETF, които имат за цел съответно да се занимават със стейкинг на ETH, е малко евентуално да получат утвърждение.

Оптимизмът на Coinbase частично се основава на забележителната роля на крипто в политиката на Съединени американски щати. Хан допусна, че Комисията по скъпи бумаги и фондовите тържища (SEC) ще изразходва политически капитал, като откаже спот ETH ETF – ход, който Coinbase преглежда като нерешителен.

Райън Шон Адамс, създател на Bankless, повтори това мнение, заявявайки, че упованията за утвърждение са били ниски, до момента в който демократите не са осъзнали, че техният анти-крипто ръководител на SEC може да заплаши техните изборни вероятности.

Въпреки че не бяха посочени съответни политически събития, последните изследвания демонстрират, че притежателите на криптовалути до някаква степен избират Тръмп пред Байдън. Основателят на Uniswap Хейдън Адамс означи, че крипто се е трансформирало в сплотяваща точка за републиканците, за разлика от регулаторната позиция на администрацията на Байдън.

Хан означи, че SEC не е длъжна да утвърждава всички заявки за спот артикули по едно и също време.

Всяко заявление за спот ETH ETF има друг краен период за взимане на решение. SEC би трябвало да вземе решение по заявката на VanEck до 23 май, само че може да вземе решение по заявките на BlackRock и Fidelity чак през август.

Хан също по този начин загатна, че отхвърлянето на 23 май може да докара до правни дейности, които да анулират решението.

През януари ръководителят на SEC Гари Генслер се базира на правосъден иск от Grayscale по отношение на препоръчаното превръщане на GBTC като фактор за утвърждението на организацията на спот Биткойн ETF. Въпреки това Grayscale не е показала, че ще подаде сходен иск по отношение на спот ETF за ETH.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР