PEUGEOT 3008 SUV е лидер на пазара на компактни SUV автомобили

...
PEUGEOT 3008 SUV е лидер на пазара на компактни
SUV автомобили
Коментари Харесай

НОВИЯТ SUV PEUGEOT 3008

PEUGEOT 3008 SUV е водач на пазара на компактни SUV коли с повече от 800 000 броя, произведени от лансирането му през 2016 г. Той реализира изключителни търговски резултати в Европа и в интернационален проект. Този триумф бе увенчан с наградата „ Автомобил на годината 2017 “.
PEUGEOT с горделивост показва новия SUV PEUGEOT 3008.

Неговият нов въодушевяващ дизайн бележи началото на идната епоха в модерния стил с още повече грациозност, обновена предна част, нови Full LED задни светлини, нови цветове на каросерията и нова опция Black Pack.

Новият SUV PEUGEOT 3008 съвършено въплъщава силата на избора - идея, която е много значима за Марката, и се предлага с plug-in хибриден мотор, задвижване на две и четири колела, бензинови или дизелови двигатели, съчетаващи изгодност и удоволствие от шофирането.
Без да прави компромис с интелигентните технологии, новият SUV PEUGEOT 3008 е оборудван с най-новото потомство системи в помощ на водача, както и с нов PEUGEOT i-Cockpit® с нов висококачествен инструментален панел на нивото на очите и нов 10-инчов сензорен екран с висока разделителна способност.

За да добави интензивните прекарвания, той се предлага с новата търговска структура на гамата, въведена наскоро при PEUGEOT 308. Тя се състои от 3 равнища на оборудване с спомагателен набор компоненти за всяко от тях, прочут като „ Pack “.

Вдъхновяващ дизайн
За да бъде крачка напред по повод на стила, предната част на новия SUV PEUGEOT 3008 е с освежен образ, характерен и неповторим, както постоянно. Този въодушевяващ дизайн определя кодовете за идната епоха в модерния жанр, като в същото време засилва елегантното и динамично лъчение.
Нова радиаторна решетка без рамка символизира все по-модерния жанр, като същевременно резервира плавните линии на дизайна. Върхът на предния похлупак вече гордо показва монограма на модела, както и на цялата гама Peugeot.
За да се подчертае спортното лъчение, в новата предна ризница от първо равнище на оборудване са включени странични отвори за изстудяване в ослепителен черен цвят и боядисани протектори на праговете.
За GT/GT Pack има специфична радиаторна решетка с симетричен претекст на дизайна, с цел да се подчертае стилистичното надграждане на GT версиите.
Предните фарове също са модифицирани, за да бъдат по-агресивни и да надминат още повече актуалните дизайнерски кодове. Те включват LED технология още от първо ниво и са удължени от извити дневни светлини с хромиран връх. Този светлинен автограф е напълно в сходство с сегашния стил Peugeot и може да се разпознае от пръв поглед.
При равнищата GT/GT Pack Full LED фаровете предлагат още по-високотехнологичен и отличителен вид, с помощта на снадки светлинен подпис и функционалността за осветление в завой (EVS), която усъвършенства видимостта при скорост до 90 км/ч.
Специално внимание заслужава новата функция Foggy Mode, която е заменила фаровете за мъгла. Тя е интегрирана във Full LED фаровете и превключва на къси светлини с намален интензитет, когато задните фарове за мъгла се задействат.

В задната част новите, модернизирани светлини са с Full LED технология (включително светлините за заден ход), която показва 3D ноктите за впечатляващ светлинен автограф. Мигачите са динамични.
Светлините са покрити с прозрачно опушено стъкло, което удължава черната лента на багажника към двете страни на автомобила и образно уголемява задната му част.
Нивото GT Pack има нови 19-инчови алуминиеви джанти San Francisco с резултат „ елмаз “, за да направят това равнище още по-ексклузивно.
Допълнително са актуализирани и GT монограмите (на предните калници и на капака на багажника).

Новият SUV PEUGEOT 3008 ще бъде разполагаем в следните цветове:

Celsebes Blue (нов цвят)
Vertigo Blue (нов цвят)
Pearl White
Artense Grey
Platinum Grey
Perla Nera Black
Ultimate Red

За най-взискателните клиенти, търсещи повече влияние и грациозност, има нова алтернатива Black Pack, която ще се предлага за най-високите равнища GT и GT Pack.
Следните дизайнерски детайли ще бъдат по-тъмни:
Радиаторна решетка / Лъвът в цвят Dark chrome
Монограми 3008 / GT / Peugeot в сатиниран черен цвят
Протектори на праговете в ослепителен черен цвят
Елементи на предните калници в блестящ черен цвят
Покривни рейки в сатиниран черен цвят
Арка на покрива в ослепителен черен цвят
Кант на спойлера в ослепителен черен цвят
Праг на задната ризница в ослепителен черен цвят
Гумени чистачки в черен цвят
Протектори на вратите в черен цвят
19-инчови специфични Black Pack джанти Washington в цвят Black onyx и лак Black mist

Интензивно прекарване с новия i-Cockpit®
Успехът на PEUGEOT 3008 се дължи частично и на неговия впечатляващ интериор. В новия SUV PEUGEOT 3008 PEUGEOT i-Cockpit® е освежен, с цел да бъде още по-модерен и първокачествен:
12,3-инчовият дигитален панел на равнището на очите, с опция за цялостна конфигурация и персонализация, разполага с технология Normally Black за висококачествено обрисуване с по-добра четимост и контрастност.
Новият централен сензорен екран е с размер 10 инча. Той е с висока разделителна дарба и е съпроводен от седем елегантни лостчета за превключване - „ toggle switches “- които позволяват пряк и непрекъснат достъп до главните функционалности за комфорт: радио, климатик, обвързвана 3D навигация с гласово управление, настройки на автомобила, телефон, мобилни приложения и аварийни светлини. Plug-in хибридните версии имат специален бутон, който разрешава достъп до менюто за електрически функционалности.

На централната подпора всички версии с двигатели с вътрешно горене, оборудвани с автоматизирана скоростна кутия, към този момент имат стандартно конфигуриран селектор за режима на шофиране, който разрешава на водача да избира сред режим Normal, Sport и Eco.
При версии с plug-in хибридни двигатели селекторът за режима на шофиране ви позволява да превключвате сред режим Electric (по подразбиране при стартиране) / Hybrid / Sport / 4WD (само за HYBRID4 300).
За да се подчертае модернизацията на i-Cockpit, обновяването се отразява и в интериора с нови тапицерии, които допринасят за възприеманото равнище на качество и прелест на купето:
Нова тапицерия от алена кожа Nappa за GT/GT Pack,
Нова обшивка на тавана от PET/Alcantara® в цвят Mistral Black за GT/GT Pack,
Нова тапицерия от кожа Nappa в цвят Mistral с декоративни шевове в цвят Tramontane, налична за всички равнища,
Нова комбинирана тапицерия от PET и текстил за равнище ALLURE/ALLURE Pack.

Декорации с нови извънредни детайли:
Нов фурнир в цвят Dark Lime и стъклоподемници с хромирани вложки за GT/GT Pack,
Ново огледало за назад виждане без рамка за GT/GT Pack.

Интелигентна технология
Новият SUV PEUGEOT 3008 включва всички системи в помощ на лидера от най-ново потомство:
Система за нощно виждане Night Vision, уникална в сегмента на компактните SUV автомобили - засича живи същества (пешеходци/животни) пред автомобила през нощта или при понижена видимост. Диапазонът на системата гарантира засичане до 200-250 м, отвън обсега на дългите светлини, с централно извеждане на инфрачервения аспект на цифровия панел, а затова и в полезрението на водача.
Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) - автоматично рестартира автомобила, ако спирането е било за по-малко от 3 секунди. В противоположен случай единствено натискане на педала на газта или края на контролния бутон на кормилото още веднъж стартира функцията. Функцията е налична от 0 км/ч. Налична като част от пакета Drive Assist Plus.
Асистент за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop and Go) - системата разрешава на водача да избере позицията в лентата за движение и изисква от него да държи ръцете си на кормилото. Налична като част от пакета Drive Assist Plus.
Автоматично спешно прекъсване от най-ново поколение (засича пешеходци и колоездачи денем и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч в зависимост от версията) и предупреждава при риск от конфликт,
Разширено различаване на пътни знаци (стоп, еднопосочна улица, забранено изпреварване и др.).

Разбира се, новият SUV PEUGEOT 3008 продължава да предлага цялостна гама съоръжение в помощ на лидера:

Адаптивен автопилот с функционалност 30 км/ч с механична скоростна кутия с възможност за задаване на дистанцията между автомобилите,
Visiopark 1 със 180-градусова камера за обратно виждане,
Visiopark 2 с 360-градусови камери начело и отзад,
Помощ при паркиране, дейна помощ при успоредно или перпендикулярно паркиране,
Активно предизвестие при неволно пресичане на маркировката (или банкетите) с промяна на траекторията,
Предупреждение за зоркост на лидера, което регистрира бдителността му при дълги пътувания и при скорост над 65 км/ч, използвайки техники за разбор на микродвиженията върху кормилото,
Автоматично превключване на дълги и къси светлини,
Разпознаване на рестриктивните мерки за скоростта и рекомендации,
Система за интензивно следене на мъртвата зона (с промяна на траекторията). Тази функция е налична от 12 км/ч.
Усъвършенстван надзор на сцеплението, оптимизирано ръководство на тягата с 4 режима на сцепление (нормален, сняг, тиня, пясък) със специфични гуми,
Помощ при придвижване по надолнище (HADC) ви позволява да контролирате идеално и безопасно автомобила и неговата траектория по стръмни скатове.
Безконтактен достъп до багажника,
Отваряем панорамен покрив,
Седалки с функционалност за многоточков масаж,
Електрическа паркинг спирачка.

Неразделна част от всекидневието, смартфоните са също част от новия SUV PEUGEOT 3008. Информацията се интегрира на централния екран посредством на съвместимостта с MirrorScreen, в това число с протоколите за свързване Apple CarPlay™ и Android Auto™. За да презаредите устройствата си, освен безжичното зареждане на смарт телефона, има и USB порт за ред 1 и два нови USB врата за ред 2.

Новият SUV PEUGEOT 3008 може да бъде оборудван с 515-ватовата първокласна Hi-FI аудиосистема FOCAL® с първокачествен тон във френски стил за приятност на пасажерите. Друго забележително допълнение са новите решетки на високоговорителите (централен канал и туитъри), които към този момент са в цвят Belem Bronze.

Двигателите
Plug-in хибридните мотори са емблематичен знак на концепцията на Марката за силата на избора и затова новият SUV PEUGEOT 3008 се предлага с 2 plug-in хибридни мотора:
HYBRID4 300 e-EAT8 /задвижване на 4-те колела/ с CO2 емисии от 29 г/км и автономност до 59 км в 100% електрически режим (съгласно протокола WLTP),
HYBRID 225 e-EAT8 /задвижване на 2 колела/ с CO2 емисии от 30 г/км и автономност до 56 км в 100% електрически режим (съгласно протокола WLTP).
Забележително ефикасна и мощна, версията HYBRID4 300 e-EAT8 е основана чрез комбиниране на мотор PureTech с мощ 200 к.с. (или 147 kW) и два електрически двигателя: един начело, обвързван със скоростната кутия e-EAT8, който доближава 110 к.с. (или 81 kW), и втори, ситуиран на задния мост, с мощ 112 к.с. (или 83 kW).
Режимът 4WD, разполагаем и в електрически режим, обезпечава усъвършенствана двигателна сила на пътя или на сложен терен. Резултатът е безупречно сцепление: без значение дали върху влажен, кален, заснежен или криволичещ път, мощността се разпределя електронно и отмерено сред 4-те колела на автомобила.
Версията HYBRID със задвижване на две колела и мощ 225 к.с. (или 165 kW) комбинира мотор PureTech с мощ 180 к.с. (или 132 kW) с електрически мотор с мощност 110 к.с. (или 80 kW), обвързван със скоростната кутия e-EAT8.

Базирани на ефикасната модулна платформа (EMP2), и двете версии се възползват от многораменно задно окачване, създавайки съвършен баланс между комфорт и наслаждение от шофирането. Всичко това се реализира без да се визира пространството в автомобила и при непокътнат размер на багажника над пода.
Литиево-йонната батерия е с потенциал 13,2 kWh и са налични два типа бордови зарядни устройства, отговарящи на всички нужди на клиента и решения за зареждане: 3,7 kW еднофазно зарядно устройство като стандартно съоръжение и 7,4 kW еднофазно зарядно устройство като алтернатива.
Прогнозните времена за зареждане са както следва:
От Wall Box с мощ 7,4 kW: доближава пълно зареждане за 1 час и 45 минути с еднофазно бордово зарядно устройство с мощ 7,4 kW,
От интензивен контакт (16 A): цялостно зареждане в рамките на 4 часа с еднофазно бордово зарядно устройство с мощ 3,7 kW,
От общоприет контакт (8 A): пълно зареждане в границите на 7 часа с еднофазно бордово зарядно устройство с мощ 3,7 kW.

ОЦП (Обща цена на владеене или разходи за ползване), която към този момент се употребява за бизнес клиенти, е използвана и за частни клиенти. Разходът за закупуване на plug-in хибрид е по-висок, само че би трябвало да се вземат предвид всички фактори:
разходите за поддръжка,
по-ниските разноски за сила.
Целта е да се предложи Обща цена на притежание или еквивалентни експлоатационни разноски сред автомобил с мотор с вътрешно горене и електрически автомобил.

Новият SUV PEUGEOT 3008 се предлага със следните двигатели с вътрешно горене, чиито CO2 емисии стартират от 129 г/км. Постигнато е съответствие със стандарта Euro 6 и одобрение според протокола WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки транспортни средства).
Бензинови:
3-цилиндрови мотори с работен размер 1,2 л:
PureTech 130 S&S BVM6,
PureTech 130 S&S EAT8.
1,6-литров 4-цилиндров мотор:
PureTech 180 EAT8.
Дизелови:
4-цилиндрови мотори с работен размер 1,5 л:
BlueHDi 130 S&S EAT8,
BlueHDi 130 S&S EAT8.

Екосистемата на Peugeot:
За да поддържа клиентите, закупили новия SUV PEUGEOT 3008 с plug-in хибриден мотор, през енергийния преход, PEUGEOT предлага редица услуги, учредени на следната опорна точка:
Easy-care (Спокойствие) или по какъв начин да вдъхнем увереност на нашите клиенти по време на процеса на опознаване на техния автомобил и да им позволим да му се наслаждават в цялостно успокоение:
нови цифрови симулатори на пътувания на уеб страниците на PEUGEOT, с цел да се насърчи опознаването на света на електрическия автомобил,
специални контракти за сервизно обслужване и пътна помощ, които могат да бъдат включени като еднократен финансов пакет, с цел да се подсигурява успокоение по всяко време,
сертификат за потенциал на батерията, за да се улесни препродажбата на автомобила с гаранция за зарядния потенциал на батерията,
Батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя потенциал на зареждане.

От приложението за смарт телефон MyPeugeot® или от екрана за свързаната навигация вие имате достъп до следните функционалности:
Стартиране или програмиране на предварителна климатизация на купето; освен обезпечаването на комфорт, когато автомобилът е обвързван, тази функция позволява да се усъвършенства пробегът (по-бързо постигане до зададената температура по време на началните фази) и да се реализира по-бързо оптимална работна температура на батерията,
Проверка, програмиране, пускане или отлагане на зареждането на батерията.

Креативно и характерно надграждане
Новият SUV PEUGEOT 3008 символизира ново по-високо позициониране на пазара по отношение на дизайна и оборудването си. Това улеснява разчитането на търговската оферта и предизвиква избора на различните равнища на съоръжение.
Новата комерсиална конструкция на гамата се основава на 3 равнища на съоръжение. Всяко от тях може да бъде надградено до междинно ниво, наречено „ Pack “, с цел да отговори на изискванията на клиентите, които търсят повече комфорт, хармония или подпомагане. По-високото позициониране е показано по-долу (с няколко образеца за оборудване):

ACTIVE  17-инчови алуминиеви джанти / Пакет Видимост / Безключово пускане на двигателя / Двузонов климатик / Помощ при паркиране на заден ход / Цифрово радио (DAB),

ACTIVE PACK ACTIVE + Mirror screen / Електрически сгъваеми странични огледала / Помощ при паркиране на челен ход и VisioPark 1,

ALLURE 18-инчови алуминиеви джанти / Тонирани стъкла / Пакет Безопасност Плюс / Навигация с 10-инчов екран / Тапицерия от PET и текстил,

ALLURE PACK  ALLURE + Достъп и пускане без контактен ключ + Покривни рейки + Регулиране на наклона на облегалката на пътника + Пакет за амбиентно осветяване и текстилни украшения,

GT  специфични 18-инчови алуминиеви джанти / Покрив в цвят Black Diamond / Пакет Drive Assist Plus / Full LED предни фарове / Тапицерия от комбинация PET-Alcantara®,

GT Pack  GT + 19-инчови алуминиеви джанти / Безконтактен достъп до багажника / Пакет City 2 / HiFi аудиосистема FOCAL® / Пакет седалки с електрическо ръководство и функция масаж.

Удоволствието от шофирането е част от ДНК-то на новия SUV PEUGEOT 3008. Управлението на автомобила е извънредно, съпроводено от първокласен комфорт, наслаждение и идеална маневреност в града с радиус на завой сред бордюри от 10,7 м.

Новият SUV PEUGEOT 3008 ще бъде пуснат на пазара в Европа в края на 2020 година Произвежда се във Франция в Сошо (25).

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР