Петра Мартич направи отличен сезон през 2019 година и достигна

...
Петра Мартич направи отличен сезон през 2019 година и достигна
Коментари Харесай

Отново с трофей в ръце: Бивша №14 вдигна втора WTA титла в Швейцария!

Петра Мартич направи отличен сезон през 2019 година и доближи до върховото си класиране - №14, при започване на 2020-а. Хърватката резервира мястото си в топ 20 до края на същата година, само че не съумя да задържи дълго равнището си и стартира забележителен спад за нея в международната класация. През актуалната седмица обаче Мартич подсети за най-хубавите си времена и победи с купата на WTA 250 шампионата в Лозана, като по пътя си към финала реализира победи над международната №13 Белинда Бенчич и шестата сложена в схемата Каролин Гарсия.

В конфликта за купата представителката на Хърватия не остави шансове на международната №124 Олга Данилович и подвигна триумфално ръце, затваряйки дуела за безапелационното 6:4 6:2. Това е втори WTA трофей за Мартич след триумфа ѝ на конкуренцията в Истанбул през 2019 година

Още през цялото време 85-ата в света пое контрола върху събитията, повеждайки с пробив след дебютното подаване на своята съперничка. Впоследствие тя продължи да бъде по-стабилната от двете състезателки и въпреки да позволи да загуби ранния си задатък, то в края на сета още веднъж съумя да се възползва от неубедителните изяви на сръбкинята, с цел да реализира нов брейк и да затвори частта в своя изгода.

Вторият сет започва с четири рутинно извоювани гейма от сервиращите, преди Мартич да наложи цялостната си доминация на корта с помощта на прецизното ориентиране на ударите си. Същевременно неточностите от ракетата на Данилович се трупаха, което разреши на някогашната №14 да завоюва последните 5 гейма в срещата и по този начин да завоюва втори трофей в кариерата си.

✨ Shining in Switzerland ✨
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР