Петра Квитова безспорно е една от най-добрите в женския тенис.

...
Петра Квитова безспорно е една от най-добрите в женския тенис.
Коментари Харесай

Шампионка от Уимбълдън разкри за трудностите по пътя към върха в тениса

Петра Квитова несъмнено е една от най-хубавите в женския тенис. Тя съумя да победи с купата на „ Уимбълдън “ единствено на 21, а това не бе по никакъв начин лесна задача за нея. Чехкинята признава, че е трябвало да премине през много компликации по пътя си, с цел да се трансформира в това, което е през днешния ден.

„ Не мога да кажа, че съм имала елементарен живот и че нещата постоянно са били розови. Тренирах в малко градче с население едвам от 6000 души, където нямаше доста какво да се прави. Изобщо не знаех какво ще стане с живота ми и по какъв път желая да поема, защото в началото не отделях толкоз огромно внимание на тениса, въпреки че упражнявах в действителност доста “, съобщи Квитова.

„ С течение на времето осъзнах, че това е, което желая да върша и си споделих, че ще се занимавам с тенис каквото и да ми коства. В следствие обаче се появиха редица компликации освен с пътуванията по шампионатите, а и прекосяването към женския тенис и професионалния тур може да бъде много стресиращо. Много хора просто не съумяват да създадат идната крачка, само че за наслада при мен се получи “, продължи чехкинята.

„ Да печеля „ Уимбълдън “ на 21, бе сбъдната фантазия за мен и като че ли не можех да допускам какво съм постигнала. В интерес на истината много дълго търсих себе си и какъв човек желая да бъда, само че се веселя на това, което съм през днешния ден, тъй като постоянно човек би трябвало да се бори и в никакъв случай да не се отхвърля. Щастлива съм, че имам опцията да се любувам на тениса и се надявам, че ще мога да играя още дълго “, сподели още Квитова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР