Петър Волгин, ФейсбукУдивително си приличат Христо Грозев и Лена Бориславова.

...
Петър Волгин, ФейсбукУдивително си приличат Христо Грозев и Лена Бориславова.
Коментари Харесай

Волгин: Удивително си приличат Хр. Грозев и Лена Бориславова - нахална, но амбициозна посредственост

Петър Волгин, Facebook

Удивително си наподобяват Христо Грозев и Лена Бориславова. И двамата се пръкват безусловно от нищото и за негативно време се трансформират в централни обществени персонажи. Единият се материализира като че ли от въздуха, представяйки ни се като " медиен магнат ", като някакъв български вид на Гражданина Кейн. После наподобява този облик му омръзна и също толкоз изненадващо се метаморфозира в " проверяващ публицист ". Някакъв Джулиан Асандж, обаче от " вярната страна на историята " Само че както първата, по този начин и втората му роля от километри лъхат на фалш и в достоверността на въпросното лице могат да имат вяра или доста глупави или доста цинични хора.

Другата героиня също беше конфигурирана за негативно време в центъра на българската гласност и доста бързо потвърди, че няма никаква компетеност да извършва дилемите, с които се захващаше. За късия си престой на върха на страната ни сподели две неща - че може да " прави политика ", ползвайки Google, и че дава калпави препоръки на още по-калпавите си подчинени и началници.

Тези двамата сигурно са лимитирани интелектуално, само че въпреки всичко са схванали основното, което може да те изстреля по върховете на една страна през днешния ден - пламенната русофобия. Може да си най-големият негодник, само че ревнеш ли против Русия, сполучливата кариера ти е обезпечена. Грозев и Бориславова не просто се изживяват по този начин, те употребяват и едни и същи неистини. И двамата споделиха, че знаят кой получавал пари, с цел да прокарва съветско въздействие у нас. Само че никакви съответни имена не загатнаха. Все отново не са чак толкоз глупави и знаят, че ще бъдат наказани, в случай че си разрешат да излъжат чак толкоз безочливо.

И Грозев, и Бориславова обичат ролята на " почтено преследвани ", на жертви. Явно считат, че това ще даде заплашителен подтик на извънредно ординерното им съществувание. Единият счита, че Путин сън не го хваща от предпочитание да го арестува и непрекъснато приканва цяла България да го пази от " Кремълския Волдемор ". Целокупният евроатлантически планктон пък скокна да брани " поруганата чест " на другата героиня и да я пази от " грозните попълзновения на Слави ". В нелепостта си нейните бранители стигнаха до такава степен, че да изградят облика на тази посредствена жена като нещо приблизително сред Майка Тереза, Жана Д'Арк и Райна Княгиня в едно.

Доста неуместно е от " поругана чест " да се оплаква таман персона, чийто морал поражда много въпросителни. Доста въпросителни поражда и кариерното развиване на самата Лена. Благодарение на какви тъкмо качества тази жена се издигна на подобен висок пост? Само за професионални умения ли става дума или и за някакви други качества, които нямам никакво желание да разисквам тук.

Грозев и Бориславова са един типаж - лица без качества, само че мощно амбициозни, способни на всичко, подготвени на всякаква мимикрия, с цел да си подсигуряват триумф.

 

Единствените, които са по-зле от тях, са едноклетъчните им бранители.

 

А нахалната незначителност не би трябвало да бъде защитавана. Трябва да бъде разобличавана и осмивана.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР