Пет милиона лева се предвиждат от Оперативната програма Развитие на

...
Пет милиона лева се предвиждат от Оперативната програма Развитие на
Коментари Харесай

Еврофонд предвижда 5 млн. лева за социално включване на хората с увреждания

Пет милиона лв. се плануват от Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ за обществено включване на хората с увреждания, заяви през днешния ден във Велико Търново заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

С планове до края на януари следващата година могат да аплайват неправителствени организации в партньорство с общините. За тях няма долна граница на финансирането, а максимумът е 200 000 лв..

Целта е да се обезпечат качествени и нови обществени услуги, с цел да бъдат интегрирани в обществото и на пазара на труда хората с увреждания или членове на техните фамилии.

Една от насоките е да бъдат подкрепени и майките на деца с увреждания, уточни заместник-социалният министър Зорница Русинова.

„ Например в случай че има дете, което е с аутизъм, може да се сътвори услуга, тъй че да се работи с детето със експерти, с родителите, в случай че те нямат опция да вървят на работа, ще може да работят експерти, които ще приготвят майката с мотивация и с образование, и ще се търсят разновидности да? се откри работа “, изясни тя. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР