Пет живописни творби на едни от най-значимите български художници от

...
Пет живописни творби на едни от най-значимите български художници от
Коментари Харесай

Шедьоври на стари майстори гостуват в Градската художествена галерия във Варна

Пет живописни произведения на едни от най-значимите български художници от 20-те години на ХХ век дойдоха в Градската художествена изложба “Борис Георгиев ” във Варна , оповестяват от пресцентъра на културната институция. Произведенията на Владимир Димитров - Майстора, Цанко Лавренов, Иван Милев и Васил Стоилов гостуват във Варна вследствие на партньорство със Софийска градска художествена изложба. 

Това са платната “Жетварка ” и “Круши ” на Владимир Димитров – Майстора, “Родопски пейзаж ” на Цанко Лавренов, “Автопортрет ” на Васил Стоилов и “Сили ” на Иван Милев. И петте работи са непоказвани до момента във Варна. Подредени са в непрекъснатата експозиция на Градската художествена изложба и ще останат до края на месец август.

Освен към погледа на ценителите, творбите ще търсят път и към младите другари на изкуството . Те стават част от плана “Лято в галерията ” в границите на обучителната стратегия, която варненският живописен музей развива интензивно от началото на годината. Напътствани от музейни експерти, най-малките фенове на изкуството ще могат да основат свои произведения по картината „ Круши “ на Владимир Димитров – Майстора. По-големите ще проучват „ Автопортрет “ на Васил Стоилов, основан към 1965 година, и всяко от тях ще създаде своя  творба в същия род. Ще има и занимания по изобразяване на дреха, въодушевена от българския фолклор, която ще бъде изпълнена в жанр сецесион, както е в творбата на Иван Милев от 1923 година

Занятията са всеки ден от понеделник до петък от 10.00 до 16.00 ч. Част от тях ще се организират навън в зеления двор на Галерията. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР