Ръководството на Лудогорец изпрати отворено писмо до министъра на вътрешните

...
Ръководството на Лудогорец изпрати отворено писмо до министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Лудогорец: Празникът ни бе помрачен от шепа хулигани от гостуващата агитка

Ръководството на Лудогорец изпрати отворено писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, министъра на спорта Георги Глушков, водачите на политическите партии в бъдещето Народно заседание и президента Румен Радев.

В него разградчани се оплакаха от футболното безчинство по време на семейството им на ЦСКА, извоювано с 3:1. След триумфа " орлите " станаха първенци за 13-и следващ път.

Ето какво написаха от Лудогорец в отвореното писмо:

" До Министъра на Вътрешните работи

господин Калин Стоянов

До Министъра на спорта

господин Георги Глушков

До водачите на политическите партии в бъдещото Народно заседание

До Президента на БФС, гр. София

Г-н Георги Иванов

Уважаеми Дами и Господа,

В събота (11 май) Лудогорец завоюва своята 13-та поредна купа след победа над ЦСКА. Това се случи в мач, игран на " Хювефарма Арена ", като хиляди миролюбиви почитатели, измежду които дами и деца, пристигнаха да поддържат обичания си тим. За следващ път обаче празникът бе изопачен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия тим.
 Бивш началник на ЦСКА скочи на играчи, треньори и митове
Бивш началник на ЦСКА скочи на играчи, треньори и митове

Ето за какво

Въпросните потрошиха голям брой седалки в бранш " Гости ", като хвърлиха бомбички и други рискови предмети по наши почитатели и служители на реда, с което заплашиха здравето им. Не приказваме въобще за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще би трябвало да се заплатят от ръковоството на ЦСКА.

Многократно сме алармирали институциите, че от дълго време е пристигнало времето за крути ограничения против футболното безчинство. Лудогорец нееднократно е бил пострадал от експанзията на самозабравили се младежи, които правят закононарушение сякаш подкрепяйки обичания си тим.

Наши футболисти и чиновници са ранявани с камъни и бомбички, до момента в който извършват отговорностите си. По тази причина няколко пъти сме иницирали полемики по отношение на взимане на строги ограничения се цел запазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и гости. Но смяна към момента няма. Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим против това, тъй като експанзията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.

В момента всички политически партии са в предизборна акция. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите гласоподаватели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни ограничения и всички, които заплашват живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото - а най-сраведливото наказване е затвор или доживотни забрани за посещаване. Останалото е погалване.

Ръководството на ПФК " Лудогорец " поддържа предлагането на притежателя на ПФК Левски господин Наско Сираков, който изиска възбрана за гостуващи почитатели при рискови мачове. Мярката е непопулярна, само че нужна.
 Лудогорец урежда първи нов бразилец за идващия сезон
Лудогорец урежда първи нов бразилец за идващия сезон

Ето кой е той

Ние всички дружно имаме отговорност за опазване здравето, живота и достолепието на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че страната елементарно ще се оправи с шепа гамени стига да изиска.

От управлението на ПФК Лудогорец "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР