Всеки път, когато вършим добри дела, когато помагаме на болните,

...
Всеки път, когато вършим добри дела, когато помагаме на болните,
Коментари Харесай

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Всеки път, когато вършим положителни каузи, когато оказваме помощ на болните, слабите, немощните, когато протягаме дружеска ръка към нашите ближни, ние изпитваме вътрешно задоволство, а това е и отблясък на пасхалната наслада, сподели в пасхалното си обръщение Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. По думите му, в случай че нашите действия и дейности дават отговор на заповедите Господни, животът ни ще се извърши с наслада и благополучие. 
 
В провъзгласяването на истината за възкресението на Спасителя се съдържа целият смисъл на нашата религия, добави владиката, представен от Българска телеграфна агенция. Той напомни, че Господ е пристигнал на света преди повече от две хиляди години и е дал на индивидите удивително нравствено обучение, което подкрепил освен със силата на своите думи и тяхната удивителна вътрешна логичност, само че и с велики и чудни дейности. 
 
Ако всичко беше приключило единствено с Голготата, гибелта и провалянето, то паметта за Иисус от Назарет щеше да се запази в народа единствено като памет, присъща за героите, философите, мислителите или обособени водачи, уточни митрополит Йоан. По думите му без Възкресението Христово не би зародила Църквата – обществото от хора, които живеят с вярата в Господа и получават мощ за своето вътрешно духовно рационализиране.
 
Когато човек самичък се бори със злото, надявайки се единствено на себе си, то успеха се оказва непостижима, сподели още владиката. Той добави, че в случай че индивидът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази борба победител.
 
Накрая владиката благопожела пасхалната наслада колкото може по-дълго да се съхранява в сърцата ни и светлината на Христовото Възкресение да озарява нашия живот.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР