Пет дни остават до провеждането на изборите за кмет на

...
Пет дни остават до провеждането на изборите за кмет на
Коментари Харесай

Ердоган ще загуби Истанбул, сочат проучванията

Пет дни остават до провеждането на изборите за кмет на Истанбул, като социолозите регистрират лека преднина на опозиционния претендент Екрем Имамоглу пред кандидата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Бинали Йълдъръм. Разликата сред тях е доста дребна.

На изборите на 31 март към 1 700 000 истанбулчани не гласоподаваха. Поради това главните старания на Партията на справедливостта и развиването на Реджеп Ердоган са ориентирани към това да доближат до тях, и по-специално - до разочарованите свои гласоподаватели, които не упражниха правото си на глас на изборите напролет. За разлика от акцията през март, в този момент ръководещите не възнамеряват огромни манифестации с присъединяване на президента Реджеп Ердоган, а разчитат на акции „ от врата на врата “ и по-малки ежедневни срещи и събития.

В изявление пред самостоятелната медия „ Медияскоуп “ шефът на една от най-уважаваните социологически организации в Турция – „ Конда “ – Бекир Агърдър уточни, че изборите са единственият механизъм, останал на хората в Турция, с цел да повлияят на политиката. Той добави:„ Единственият способ на битка са изборите и когато вие посредством разнообразни способи, юридически и най-много политически напън, отменяте вота на хората на изборите, това няма по какъв начин да не накърни чувството за правдивост на гласоподавателите и на ръководещите, и на опозицията. И от този миг нататък Партията на справедливостта и развиването загуби “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР