Песков заяви, че американски компании са реализирали печалби, доставяйки газ

...
Песков заяви, че американски компании са реализирали печалби, доставяйки газ
Коментари Харесай

Кремъл нарече предсказуеми и глупави твърденията, че Русия стои зад течовете на „Северен поток”


Песков съобщи, че американски компании са осъществили облаги, доставяйки газ в Европа

Кремъл съобщи, че изказванията, че Русия по някакъв метод стои зад възможна офанзива против газопроводите „ Северен поток ” 1 и 2, са глупави, добавяйки, че Съединените щати са се противопоставили на тръбопроводите и техните компании са създали огромни облаги, доставяйки синьо гориво за Европа. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че случаят би трябвало да бъде разследван и периодите за ремонт на развалените тръбопроводи не са ясни.

Запитан за изказванията, че Русия може да стои зад възможната офанзива, Песков сподели: „ Това е много предсказуемо и също предвидимо неуместно “. „ Това е огромен проблем за нас, тъй като, първо, и двете линии на „ Северен поток 2 “ са цялостни с газ – цялата система е подготвена да изпомпва газ, а газът е доста безценен... Сега той излетява във въздуха. Ние загубихме маршрут за доставки на газ за Европа ”, сподели Песков.

Той косвено упрекна Съединени американски щати:„ Виждаме големите облаги на американските снабдители на полутечен природен газ, които неведнъж усилиха доставките си за европейския континент “, сподели Песков. „ Те са доста, доста заинтригувани да получат своите супер, супер облаги ”.

Съединените щати възнамеряват да доставят минимум 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ на пазарите на Европейския съюз тази година, до момента в който Европа се пробва да се откаже от доставките на съветски газ.  Русия, която понижи доставките за Европа, откакто Западът наложи наказания поради войната на Москва в Украйна, сподели, че е вероятен бойкот и че приключването подкопава енергийната сигурност на континента.

„ Преди да предявим каквито и да било искания, би трябвало да изчакаме следствието, дали е имало гърмеж или не “, сподели Песков. Информация за случая може да се чака от Дания и Швеция, сподели той.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР