Перспективният авиационен комплекс за далечно прехващане (ПАК ДП) МиГ-41, който

...
Перспективният авиационен комплекс за далечно прехващане (ПАК ДП) МиГ-41, който
Коментари Харесай

Новият изтребител МиГ-41 ще може да лети и в Космоса

Перспективният авиационен комплекс за далечно прехващане (ПАК ДП) МиГ-41, който се планува да размени височинния прехващач МиГ-31, ще може да извършва задания и в Космоса. Това съобщи генералният шеф на Руската самолетостроителна корпорация " МиГ " Иля Тарасенко, представен " Руски дневник ".

" Вече работим над него. За нас това е естественото развиване на самолета МиГ-31. Това ще бъде безусловно нов софтуерен аероплан. Нови технологии, незабележимост, работа в космоса, нови скорости, нов радиус на деяние ", сподели Тарасенко.

Той отбелязва, че всички авангардни достижения ще бъдат осъществени в плана ПАК Директива за птиците.

По-рано във вторник, в хода на Международния военно-технически конгрес " Армия 2017 ", който се организира в Кубинка в Подмосковието, Тарасенко съобщи, че ПАК Директива за птиците съставлява закономерно развиване на МиГ-31. Доставките за министерството на защитата могат да стартират в средата на 2020-те години.

По думите му, МиГ-41 ще бъде " безусловно нов аероплан ", а не дълбока рационализация на МиГ-31.

Той също по този начин заяви, че в съветския перспективен прехващач ПАК Директива за птиците ще бъдат приложени безусловно нови технологии за работа в арктическата зона.

" След това ще се премине и към създаването на негов безпилотен вид ", означи генералният шеф на " МиГ ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР