Перник. Ситуацията с язовир Студена“ бе подценена и предизборният период

...
Перник. Ситуацията с язовир Студена“ бе подценена и предизборният период
Коментари Харесай

Станислав Владимиров, избран за кмет на Перник: Нямам ангажимент пред нито един бизнесмен, а само пред перничани и това ми дава свобода за работа

Перник. „ Ситуацията с язовир „ Студена “ бе подценена и предизборният интервал забави решаването на казуса. Ако имаше реакция по- рано, можехме да отидем на по-мек вид на режим на водоподаване, който да се усети по-безболезнено, а не да се чудим- всеки ден ли ще имаме вода или през ден “. Това разяснява новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров пред БТВ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той съобщи, че огромният въпрос обаче е за какво перничани не са известени публично от общината, че има толкоз огромен проблем. Владимиров напомни, че е сложил въпроса за пониженото количество на водата преди повече от 2 месеца от парламентарната естрада. „ Тогава желаех съответни отговори от министър Петя Аврамова- дали ВиК сдружението се ръководи вярно и дали шефът му има нужната подготовка, само че не получих такива. Още тогава, когато размерът на водата в язовира доближи 10 млн. куб. м, светна алената лампа, че в случай че продължи това засушаване ще се надигнем пред голяма и тежка рецесия. Но не бяха подхванати нужните ограничения “, съобщи Владимиров. Кметът на Перник разяснява още, че не симпатизира на политици и високопоставени служители, които вършат захаросан ПР за себе си, само че не подхващат мъчителни ограничения, които се оказват верни. „ Не одобрявам оправданието за засушаването, тъй като желаех информация от Българска академия на науките и оттова дадоха отговор, че през месец юни в с. Чуйпетловно, което е във водосборната зона на язовира, са паднали 135 литра кв. м дъжд. Това по отношение на предишни години е положително количество, само че засушаването е от месеците август, септември и октомври “, разгласи той.
Станислав Владимиров бе безапелационен, че е значимо е да се разбере- поддържан ли е язовирът на избрани равнища напролет и при започване на лятото, с цел да бъде осъществен ремонтът на стената по сухия прийом.
„ Чистотата и качеството на въздуха в Перник е огромна тематика и аз няма да направя нито крачка настрана от този проблем. Засега „ Топлофикация – Перник “ промени настояването си да гори боклуци, там би трябвало да се горят единствено въглища “, разяснява още Станислав Владимиров по отношение на казуса с качеството на въздуха в Перник. Той бе безапелационен, че ще следи този проблем изкъсо и няма да прави никакви взаимни отстъпки. „ На този стадий не съм видял нито един притежател на Топлоелектрическа централа в България да е подготвен да направи вложения, тъй че горенето на боклуци и биомаса да не замърсява въздуха “, разяснява той.
Станислав Владимиров сподели още, че едно от главните неща, върху които ще стъпи за ускорено развиване на Перник е подобряването на икономическата обстановка и основаване на по-добри условия за стопанска активност на територията на общината. Той добави, че по този начин част от перничани ще остават да работят в града си и няма всяка заран да пътуват до столицата. „ За да се усъвършенства превозът сред Перник и София, ще диря оптималния вид за възстановяване на услугата дружно с транспортните компании и кмета на Столична община “, добави кметът на Перник. Той разяснява още, че перничани имат големи упования за решение на всички проблеми, които стоят пред тях и насърчаване на опциите, които общината има. „ Това, че нямам ангажимент пред нито един предприемач, а единствено пред перничани, ми дава голяма независимост за работа. В общинския съвет, за жалост, бизнес ползите надвиха, само че се надявам те като перничани да поддържат концепциите ми за бързо развиване на Перник, тъй като и те ще имат поддръжката ми за положителните си оферти “, съобщи още Владимиров. Той разгласи, че ще направи одит на досегашното ръководство, тъй като всеки кмет би трябвало да знае на какво стъпва.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР