Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме за срока, но трябва да

...
Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме за срока, но трябва да
Коментари Харесай

Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага

Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме за периода, само че би трябвало да стане незабавно. Това съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. Коментарът му беше изработен преди днешното съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което ще бъде обсъждана препоръчаната анулация на дерогацията за съветския петрол.

Пеевски напомни, че импортираното предложение планува дерогацията да отпадне в тридневен период.
„ Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е гибелен “,
уточни Пеевски. „ Надяваме се, че ще има разсъдък в министър-председателя и в „ Продължаваме Промяната “, с цел да не бъде забелязано, че финансират Путин “, добави той.

Очаква се през днешния ден Народното събрание да прегледа два законопроекта, свързани с съветския природен газ и нефт.

Първият законопроект е импортиран от Радослав Рибарски и група депутати от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Предлага се енергийните вноски при импорт и транспорт на природен газ за пренос с генезис от Русия с избрани кодове да се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа. Целта на предлагането е да не се заплаши ликвидността и финансовото положение на операторите на преносната мрежа.
Вторият законопроект за анулация на дерогацията
е импортиран от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Мотивите са, че изключването на България от европейското петролно ембарго не е намалило доста цените на горивата в страната. Министерският съвет не е подхванал никакви ограничения за гарантиране на ползите на страната и българските жители. При този политически подтекст няма стопански или даже механически аргументи България да резервира дерогацията от петролното ембарго на Европейския съюз, което попречва процеса на стратегическо обособяване от Русия в енергийния бранш, се добавя в отчета.

Изслушването на министър-председателя Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев по отношение на обстановката с неработещата от пролетта на 2022 година ПАВЕЦ „ Чаира “, която е значима за балансирането на енергийната система, е планувано като точка втора от програмата за през днешния ден. Вносители на настояването за чуване е водачът на „ Възраждане “ и ръководител на парламентарната група Костадин Костадинов и група народни представители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР