Пазарната оценка, изготвена от община Пловдив за парцела от 81

...
Пазарната оценка, изготвена от община Пловдив за парцела от 81
Коментари Харесай

35 млн. лева е оценката на 81 дка край Грабната база! Общината започва преговори

Пазарната оценка, направена от община Пловдив за имота от 81 декара край Гребната база, е в размер на 35 милиона лв..  След излизането й престои да се направи среща със притежателите на имота „ Теа Инвест ”, като ще стартират и директни договаряния за придобиването на парцела.
Прочетете още
Кметът Здравко Димитров съобщи, че администрацията през последните месеци не е серпантина да работи по проблема, като са изчаквали излизането на правния разбор, както и пазарната оценка. Изказването бе предизвикано от въпрос на Константин Бобоцов, който е член на инициативния комитет за придобиването на парцела от страна на община Пловдив. В годишната стратегия за предписание на общинско имущество е заложена сумата от 500 000 лв. за връщането на парцела край Гребната база. Самата програмата е правена, обаче преди да излезе пазарната оценка.

Кметът сподели още, че на диалозите с компанията ще вземат участие общински съветници, както и представители на две цивилен сдружения - инициативният комитет за парка и „ Спаси Пловдив ”.

Зам.-кметът Величко Родопски разяснява, че е въпрос на договаряния със притежателите да се дефинира сумата, както и методите за разплащане, в случай че се стигне до сделка. От община Пловдив още не знаят каква е сумата,която ще желаят от компанията, както и какъв е размерът на тяхната пазарна оценка. Възможно е възможната сума за разплащане да бъде разпределена в по-дълъг интервал от време – 5 или повече години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР