Пазарът на криптовалути е пълен със спекулации относно потенциалното одобрение

...
Пазарът на криптовалути е пълен със спекулации относно потенциалното одобрение
Коментари Харесай

Биткойн ETF ще бъде одобрен до месеци според бивш служител на SEC

Пазарът на криптовалути е цялостен със спекулации по отношение на евентуалното утвърждение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC).

Нийл Мейтра, сътрудник в Wilson Sonsini и някогашен член на крипто отдела на ръководителя на SEC, допусна, че спот ETF за Биткойн може да се осъществя през идващите месеци.

Той акцентира мощната корелация сред фючърсите върху Биткойн и спот пазара, което демонстрира, че опасенията за манипулиране на пазара може да са пресилени.

Неотдавнашните събития, в това число решението на съдията, че SEC не е имала годни учредения да отхвърли заявката за ETF на Grayscale, подхраниха упованията. Решението зависеше от предварителното утвърждение от SEC на ETF за фючърси върху Биткойн през 2021 година

Потенциалното утвърждение на спот Биткойн ETF има значение, защото може да притегли институционални вложители в крипто пространството посредством контролиран и наличен метод за вложения в Биткойн.

Важно е обаче да се означи, че окончателното решение на SEC остава нестабилно, като се има поради тяхната историческа нерешителност при разглеждането на финансови артикули, свързани с криптовалути , като се показват опасения за манипулиране на пазара и отбрана на вложителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР