Паула Бадоса се радваше на силни резултати в началото на

...
Паула Бадоса се радваше на силни резултати в началото на
Коментари Харесай

Безапелационна: Бадоса пречупи съпротивата на Гоф за място на 1/2-финалите в Сан Хосе!

Паула Бадоса се радваше на мощни резултати при започване на годината, като в резултат на отказването от тениса на Ашли Барти бе облагодетелствана и се изкачи до второто място в международната класация. Неизменно с това се повишиха и упованията към испанката, която се показа извънредно едва в сезоните на клей и трева, преди да отпътува за американското турне, където по-рано тази седмица откри акцията си на конкуренцията в Сан Хосе с сложен триумф, осигурявайки си конфликт в четвъртфиналите против посочената за бъдещето на американския женски тенис - 18-годишната Кори Гоф, която към този момент се оправи със съпротивата на Шлем шампионката Наоми Осака.

Местната фаворитка завоюва безапелационно при вчерашния си конфликт с някогашната първа ракета на света, само че през днешния ден не съумя да продължи мощната си серия на родна земя за разлика от Бадоса, която даде напълно нов образ в играта си по отношение на по-рано в шампионата и даде сериозна поръчка за триумф на идните шампионати в Северна Америка, надделявайки тийнейджърката в следващи сетове за час и 27 минути на корта - 7:6(4) 6:2. С успеха си международната номер 4 се класира за полуфиналите, където ѝ следва по пътя си към купата да срещне седмата сложена Дария Касаткина.

Двете тенисистки стартираха с елементарно извоювани подавания на сервис, преди да се,,захапят " от главната линия, като огромна част от разиграванията приключваха с печеливш удар, само че домакинската представителка очевидно имаше превес над съперничката и излезе с пробив напред - 4:2. Гоф демонстрираше забележителна убеденост и застана на начален удар за продобиване на частта, но признаци на раздразнителност я обзеха и позволи три двойни неточности, губейки преимуществото си, с цел да станем очевидци на тайбрек. В дългия гейм имахме опцията да се насладим на най-хубавото в играта на двете топ състезателки, преди Бадоса първа да поеме самодейността посредством минипробив и своебразно пречупи младата си съперничка, която след поредност от двойни неточности разреши на международната номер 4 да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше пагубно начало за младата американка, откакто тя допускаше голям брой грешки в опитите си да е атакуващо настроена и разреши на безпогрешно представящата се испанка да си обезпечи удобен задатък в резултата от сет и два пробива - 4:1. Бадоса не трепна нито за момент до края на срещата, колкото и звучно феновете по трибуните да подкрепяха противничката ѝ, и чрез високото си равнище по всички индикатори през днешния отпусна единствено гейм на Гоф, преди да се поздрави с една от най-хубавите си победи през годината.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР