Първото заседание на новия парламент беше открито в сряда от

...
Първото заседание на новия парламент беше открито в сряда от
Коментари Харесай

Моля да наведем глава. Започна първото заседание на новия парламент

Първото съвещание на новия парламент беше намерено в сряда от определения за депутат от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов . Рашидов е най-възрастният народен представител и по Конституция получава правото да удари звънеца за начало на първото съвещание и да го води до избора на непрекъснат ръководител.

В новия парламент ГЕРБ-СДС има 69 депутати. Втората политическа мощ „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) има общо 64 народни представители, " Възраждане " - 37, Движение за права и свободи - 36, Българска социалистическа партия - 23 и " ИТН “ (ИТН) - 11.

" Онова, което обществото ни желае от Народното събрание, е устойчиво държавно управление, което да подсигурява спокойствието на всички, да върне вярата и усмивките и да ни даде вяра за по-добър живот ", сподели Рашидов.

" Моля ви в името на единствения приоритет пред нас да смирим нравите си, да наведем глава и да приемем обстоятелството, че огромната политика е низ от взаимни отстъпки в името на българския народ и огромно бъдеще ", добави той.

След встъпителната му тирада депутатите поставиха обети, а по-късно президентът Румен Радев насочи послание. Той сподели, че е свикал това Народно заседание " с вярата за примирение, разговор и разсъдък " и дефинира като негова първостепенна задача приемането на закона за държавния бюджет.

След речта му започнаха декларациите на обособените на обособените парламентарни групи. След това би трябвало да бъде определено и управление на Народното събрание. В 48-ото Народно събрани " препъникамъкът " беше постът на ръководител на Народното събрание. Първото съвещание тогава продължи три дни със прекъсване на часовника, като най-после консенсусно Вежди Рашидов получи нужните гласове, с цел да заеме председателското място.

Първото съвещание на новото Народно събрание се организира, откакто в понеделник президентът Румен Радев. Изборите за 49-ти парламент се организираха на 2 април.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР