Първият випуск на ТВ Академията на Българска национална телевизия е

...
Първият випуск на ТВ Академията на Българска национална телевизия е
Коментари Харесай

ТВ академията на БНТ посреща първия си випуск |

Първият випуск на ТВ Академията на Българска национална телевизия е към този момент факт. Над 120 студенти ще се образоват в 10 дирекции на Българска национална телевизия, измежду които „ Новини и настоящи излъчвания “, „ Програмно наличие “, „ ТВ произвеждане “, „ Мултимедия “, „ Маркетинг и връзки “ и други

Студентите застанаха пред камерите в обновеното студио на Българска национална телевизия за откриването на стажовете в публичната телевизия. Първите стажанти в програмата ще могат да се включат в ежедневната работа на нюзрума, вътрешните продукции на малкия екран, както и обособените планове на съответните звена по специалности.



„ Много се веселя да видя всички вас тук, в обновеното студио 3, което открихме преди дни. ТВ академията е самодейност, която започнахме напролет и в този момент имаме опция да продължим. Телевизията има потребност от млади и надарени хора, които да приложат своите познания от университетите в практиката на актуалната телевизионна среда. Българска национална телевизия има 60-годишна история и е потвърдена школа за тези, които желаят да се развиват в региона. Вярвам, че можем да осигурим на бъдещите публицисти, режисьори, оператори, техници и доста други експерти, отлична опция за професионална реализация и опит “, сподели при откриването Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия.

В рамките на ТВ Академията, публичната телевизия си партнира с осем български университета (СУ " Св. Климент Охридски “, Нов български университет, УНСС, НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “, Техническия университет, Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, НМА " Проф. Панчо Владигеров и НСА), които изпращат свои студенти от разнообразни специалности да натрупат опит. Всички стажанти ще преминат през практическо образование и стратегия, съобразена с професионалната им тенденция и ще имат опция да се включат в действителни планове и работния развой на телевизионното произвеждане и ефир. Създаването на ТВ Академия е част от концепцията на генералния шеф Емил Кошлуков за развиването на публичната медия.

Проектът започва при започване на годината, само че поради оповестеното изключително състояние и наложените ограничения беше отсрочен за есента. От началото на септември до края на ноември студентите в първото издание на ТВ Академията ще се образоват по особено направен график, който е съгласуван с рекомендациите за сигурност и обществена отдалеченост на работните места.

„ Желанието ни е студентите, които идват при нас, да придобият на практика опит и да видят малкия екран от близко, а най-хубавите измежду тях да могат да продължат професионалния си път в Българска национална телевизия. Тук работим в огромни екипи и това е скъпо преимущество за професионалния старт “, споделя Добрина Чешмеджиева, дълготраен публицист и лице на Българска национална телевизия.

„ Виждаме доста надарени студенти. Идват с готовност и хъс. Младите хора са обърнати към актуалните технологии и с тях се работи доста по-динамично и бързо. Телевизията изисква доста труд. За да успееш би трябвало да вложиш пристрастеност, дисциплинираност и отдаденост. Истината е тук, в студиото и на терен. Младите хора носят модерния взор “, добавя Надя Обретенова, публицист, водещ, създател на филми и наставник в ТВ Академията.

В ТВ Академията ще се образоват стажанти от всички специалности, свързани с публицистика, връзки с обществеността, информационен мениджмънт, постановка, операторско майсторство, механически специалности, цифрови медии и среда, аудиовизуални резултати, театрални и музикални изкуства и други

На финала Анна Ангелова - водеща на „ Култура.БГ “, която беше в ролята на модератор се обърна към всички студенти с благопожелание доста от стажантите да станат бъдещи сътрудници в Българска национална телевизия и показа нейната рецепта за триумф „ малкия екран има доста правила и стандарти, само че най-важното е персоналният избор. Да искаш да правиш телевизия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР