На 10 февруари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

...
На 10 февруари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Филмът ``Светлина за Украйна`` - истории от войната по пътя на един хуманитарен конвой - Медии

На 10 февруари, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в рубриката за настояща документалистика „ В кадър “ гледайте кино лентата „ Светлина за Украйна “.

От новия ефирен сезон поредицата „ В кадър “ е с нов ден и час на лъчение – в петък след „ Панорама “.

Документалният филм „ Светлина за Украйна “ – с създател Мария Чернева, монтаж Ара Хугасян, редактор Тоня Димитрова – наблюдава няколко доброволци, които доставят помощи за Украйна. Сред тях е и журналистката от Българската национална телевизия Мария Чернева.

По пътя на филантропичния ескорт „ Светлина за Украйна “ разкрива истории от войната – за бесарабски българи, които се бият на фронта, за майка и сина ѝ Серьожа, който прекарва 10 месеца като военнопленник след сраженията на Змийския остров, за полка „ Азов “ и борбата за Ирпин, за това по какъв начин украинците посрещат като знамение всеки доставен от България генератор и по какъв начин светлината, донесена от България, дава мощ да продължи защитата против съветската експанзия.

С документалния филм „ Светлина за Украйна “ Българската национална телевизия слага началото на специфична поредност в новините и настоящите излъчвания на медията, отдадена на първата година от войната на Русия против Украйна. Събитието, което прекатурна международния ред, докара до промени в стопанската система и енергетиката, като беляза даже обществата в Европа, ще бъде маркирано със серия от репортажи, изявленията и полемики.

Проектът „ Войната, която ни промени “ ще завърши с едночасов документален филм от поредицата „ В кадър “ на Александър Марков. Единственият български публицист, който беше в Мариупол в интервала от 20 до 25 февруари, когато войната на Русия против Украйна стартира и беше предадена онлайн в ефира на Българска национална телевизия, ще опише персоналните истории на елементарни хора, с които се срещна в разнообразни точки на Европа. Именно през техните свидетелски разкази ще забележим по какъв начин войната прекатурва ориси и учи хората да оцеляват.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР