Кои са журналистите, които успяха да приковат общественото внимание с

...
Кои са журналистите, които успяха да приковат общественото внимание с
Коментари Харесай

Започва WebReport – конкурсът, който отново търси чистата журналистика - Медии

Кои са публицистите, които съумяха да приковат публичното внимание с значими за хората тематики? Кои истории оставиха диря оттатък ежедневните медийни информации?

От 7 февруари Dir.bg започна да търси отговорите на тези въпроси в състезанието за чиста публицистика WebReport дружно с едни от най-ярките експерти в медийните среди. За шеста поредна година най-големият български интернет портал дава естрада на най-хубавите материали в българското уеб-пространство.

Сайтът към този момент събира предложенията за най-хубав материал в другите категории – Общество, Икономика, Технологии и нововъведения, Култура и изкуство, Спорт, Истински истории. Специални награди ще бъдат връчени и за най-впечатляващите Фото и Видео репортаж, както и в категорията „ Млад създател “. На церемонията по връчването на премиите ще бъдат оповестени и специфичните награди за журналистическо майсторство на журито.

„ Създадохме традиция в конкуренцията сред създателите от разнообразни медии, които дават положителния образец в родното онлайн пространство. В осведомителната обстановка, в която живеем тези образци заслужават нашето внимание още най-малко веднъж, тъй като чистата публицистика би трябвало да бъде подкрепяна и адмирирана “, показват уредниците на WebReport.

Основната цел на състезанието е да покаже, че основаването на качествено наличие от българските медии е допустимо и би трябвало да се трансформира в приоритет на средата. В името на тази идея Dir.bg за поредна година сплотява огромни и дребни, национални и районни медии.

Тази година най-големият български интернет портал отбелязва впечатляващите 25 години наличие в уеб-пространството, а финалът на WebReport ще има особено място в събитията за честването на юбилея.

„ Технологиите напредват скоростно. Много неща се трансформираха в медиите през последните 25 години. Днес сигурно имаме повече и по-бързо достигаща до хората информация. Но някои неща би трябвало да останат и си остават все същите – стремежът ни към истината, обстоятелствата, информирането в интерес на обществото или другояче казано – стремежът ни към чистата публицистика “, споделя оперативният шеф на Dir.bg Иван Брайков.

Конкурсът WebReport към този момент е отворен за всички създатели, които биха желали да слагат материалите си още един път на дневен ред и да бъдат оценени от способеното жури от публицисти от конкурентни медии и изявени експерти в областта на връзките.

WebReport се организира с формалната поддръжка на Съюза на българските публицисти.

Медийни сътрудници са OFFNews.bg, Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия, БНР, bTV Media Group, списание " Мениджър ", телевизия ММ и организация " БулФото ".

Какви са изискванията и премиите и по какъв начин да кандидатствате - вижте на.

Изисквания и спомагателна информация:

• Конкурсът е отворен за присъединяване в интервала 7 февруари - 21 април 2023 година

• Одобрените за присъединяване журналистически материали ще бъдат оповестени категория " Участници " в, където може да бъде открита и цялостната информация за него, условията към материалите и какво още е належащо, с цел да кандидатствате.

• Подробности можете да намерите и във.

• За да бъдат утвърдени материалите за присъединяване в, те би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател.

• Важно условие е материалът да е оповестен в интервала 07.02.2022 - 21.04.2023 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР