Първият в света ресторант, обслужван изцяло от роботи, отвори врати

...
Първият в света ресторант, обслужван изцяло от роботи, отвори врати
Коментари Харесай

Ресторант, обслужван изцяло от роботи, отвори врати в Китай

Първият в света ресторант, обслужван напълно от роботи, отвори порти в Китай. Заведението в Пекин е част от извънредно известна верига за хранене в Китай. Роботите обаче са създадени в Япония. Те вземат поръчките на клиентите, приготвят ястията и ги сервират.


В залата има шест хуманоидни робота, които " сноват " сред кухнята и масите. След като клиентите създадат своя избор, са нужни 10 минути, с цел да се подготви храната и да се сервира. В кухнята роботите също играят значима роля.
Жу Менги, началник на център за нововъведения: Създадохме полуавтоматизирана кухня, в която роботите правят част от работата механично, по този начин от една страна се понижава работата на хората и надлежно броят на работещите.
Клиентите са удовлетворени, само че въпреки всичко нещо им липсва.
Клиент: Интересно е да видиш по какъв начин роботите сервират храната. Единственият минус е, че не могат да си бъбрят с хората.
Понякога, въпреки всичко се постанова човешка интервенция. Когато клиентите са прекалено много, се постанова сервитьори да им оказват помощ, или в случай че би трябвало да се сервира нещо с лед.

Ресторантът с роботи провокира голям интерес в Пекин - и измежду китайците, и измежду туристите. Засега е единствено един, само че е въпрос на време сходни заведения за хранене да станат нормална панорама.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР