Първият модел XR21 е достъпен за корпоративни клиентиПроизвежданият в Европа

...
Първият модел XR21 е достъпен за корпоративни клиентиПроизвежданият в Европа
Коментари Харесай

5G смартфони Nokia вече се произвеждат в Европа

Първият модел XR21 е наличен за корпоративни клиенти

Произвежданият в Европа Nokia XR21 се подлага на строги проби (снимка: HMD Global)

HMD Global първи измежду огромните играчи в смарт телефон промишлеността стартира произвеждане на 5G устройства в Европа. Първият модел, Nokia XR21 към този момент е наличен за корпоративни клиенти.

Според прогноза на Canalys, европейският пазар на смарт телефони ще нарасне със 7% през 2024 година. Наскоро HMD разгласи преход към нова тактика за мултибранд портфолио и като част от нея стартира произвеждане в Европа на 5G смарт телефона Nokia XR21.
още по темата
HMD създаде благоприятни условия и процеси за преместване на производството на устройства в Европа в отговор на изменящите се потребности на корпоративните клиенти, разясниха от компанията.

Всяко устройство се подлага на строги проби за програмен продукт и злотворен програмен продукт в Европа, като някои корпоративни клиенти на HMD изискват спомагателна сигурност взаимно с редица сътрудници в региона на ИТ сигурността.

Данните се съхраняват предпазени в Европейски Съюз. От 2019 година насам потребителските и корпоративните данни от всички смарт телефони, създадени от HMD, се съхраняват и обработват на сървърите на компанията във Финландия от 2019 година насам.

Шасито на Nokia XR21 е направено от 100% рециклиран алуминий
(снимка: HMD Global)

Освен с висока степен на сигурност, XR21 е конструиран и предвид на устойчивостта. Смартфонът има документ за устойчивост от боен клас и рейтинг IP69K за резистентност на прахуляк, топлота, удари и вода.

Nokia XR21 е направен по този начин, че да минимизира въздействието върху околната среда: шасито е направено от 100% рециклиран алуминий, а двудневната батерия поддържа 60% повече зареждания през целия си витален цикъл.

Последващите стадии в европейския индустриален развой ще спомогнат за в допълнение понижаване на излъчванията, прецизираха от HMD.

Nokia XR21 има документ за устойчивост от боен клас и рейтинг за резистентност IP69K
(снимка: HMD Global)

По-рано тази година HMD разгласи, че възнамерява да развие лична марка мобилни устройства наред с марката Nokia, който компанията показва от 6 години. Това ще бъдат „ висококачествени и налични ” смарт телефони, с които HMD ще навлезе независимо на пазара, разясни Жан-Франсоа Барил, съосновател и основен изпълнителен шеф на HMD Global.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР