Първият кръг на Аустрелиън Оупън ни осигури множество първокачествени сблъсъци

...
Първият кръг на Аустрелиън Оупън ни осигури множество първокачествени сблъсъци
Коментари Харесай

Грешка с цената на отпадане: Фрапантно пропуснатият мачбол от Матео Беретини

Първият кръг на Аустрелиън Оупън ни обезпечи голям брой първокачествени конфликти и мощни страсти с изявите на тенисистите в Мелбърн, само че изрично срещата сред Анди Мъри и Матео Беретини се откроява над всичко останало, защото драмата на корта присъстваше до последната секунда от този същински близо 5-часов състезателен театър. В последна сметка 35-годишният Мъри съумя да обори всички предварителни прогнози и надви над миналогодишния полуфиналист след изиграването на супер тайбрек до 10 точки в решителния сет.

Беретини пък надали ще спи умерено довечера, тъй като имаше всички шансове да реализира страховит поврат от 0:2 сета и може да се сърди само на себе си, че не е в идващия кръг на шампионата, тъй като пропусна мачбол при изключително нелепи условия.

Въпросната обстановка се разви в деветия гейм на финалната част, когато 12-ият подложен влезе в серия от отлични ретури и справедливо доближи до точка за продобиване на мача. В този миг двукратният олимпийски първенец се опита да изненада своя конкурент и прибегна до къса топка, единствено че осъществяването не беше по никакъв начин точно и италианецът имаше цялото време на света просто да прати топката около Мъри, само че ръката му трепна и последвалото отиграване откри центъра на мрежата, а оттова насетне психическото преимущество беше напълно на страната на сър Анди, чиято непримириност го извдеде до крайния успех.

THIS is how excruciatingly close Berrettini came to winning the match. *Anything* over the net, and he is into the second round.

Ouch.

What a win for Andy. Biggest in a slam in 5.5 years.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР