Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров призна,

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров призна,
Коментари Харесай

Григор: Не знам как спечелих

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров призна, че се усеща изцеден след успеха си над третия в международната класация Даниил Медведев в мача им от втория кръг на шампионата " Мастърс 1000 " в Париж.

Димитров взе дуела с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) след близо три часа игра, като съумя да го затвори при седмия си мачбол.

" Не знам по какъв начин съумях да печеля. Водех с 40:15 (в деветия гейм на третия сет), само че тогава не намирах ударите си, което не е задоволително против тенисист от неговата класа. Ще би трябвало да прегледам последните геймове, с цел да видя какво е можело да направя по-добре. Хубавото е, че най-после завоювах ", бяха първите думи на българина след триумфа му.

" Много е мъчно да спечелиш, когато си пропуснал толкоз доста благоприятни условия. Мисля, че най-после и двамата бяхме доста уморение, само че няколко точки взеха решение мача. В такива срещи очакваш да се получи нещо такова, само че се надявам скоро да не би трябвало да играя отново в сходен дуел. След това разиграване от 47 удара бях тотално изпразнен. Много е мъчно да се възстановиш, изключително когато играеш бекхенд с една ръка, само че това са точките, които искаш да изиграеш, когато си експерт ", сподели още българинът.

В третия кръг на шампионата Димитров ще срещне Александър Бублик от Казахстан.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР