Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова претърпя

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова претърпя
Коментари Харесай

Виктория Томова се сбогува с US Open след загуба в последния кръг на квалификациите

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова претърпя проваляне в третия, финален кръг на квалификациите за Откритото състезание ва Съединени американски щати по тенис.

Българката загуби от 23-годишната Виктория Кузмова от Словакия с 4:6, 4:6 за час и 30 минути игра. Така 27-годишната софиянка не съумя да се класира за трето следващо присъединяване в главната скица на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк. През предходната година тя влезе в схемата като „ щастлива губеща “.

Виктория Томова имаше преимущество от 3:1 триумфа против словачката в досегашните срещи сред двете, само че в петия конфликт сред тях позволи второ проваляне против 182-ата в света Кузмова.

Томова изостана с 0:3 гейма в първия сет, навакса до 3:4, само че в идващия гейм представителката на Словакия избави седем точки за пробив и завоюва сета с 6:4. Последва медицински таймаут за българката поради проблем с левия гален, само че по-късно тя поведе с 4:1 във втората част. Виктория Кузмова обаче завоюва идващите пет гейма и стигна до крайната победа, възползвайки се от втория си мачбол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР