Първата ракета на България при жените Виктория Томова претърпя поражение

...
Първата ракета на България при жените Виктория Томова претърпя поражение
Коментари Харесай

Виктория Томова не достигна основната схема на Откритотото първенство на САЩ -

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова претърпя проваляне в третия, финален кръг на квалификациите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Българката загуби от 24-годишната Виктория Кузмова от Словакия с 4:6, 4:6 за час и 30 минути игра.

Така 27-годишната софиянка не съумя да се класира за трето следващо присъединяване в главната скица на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк. През предходната година тя влезе в схемата като „ щастлива губеща “.

Виктория Томова имаше преимущество от 3:1 триумфа против словачката в досегашните срещи сред двете, само че в петия конфликт сред тях позволи второ проваляне против 182-ата в света Кузмова.

Българката изостана с 0:3 гейма в първия сет, навакса до 3:4, само че в идващия гейм представителката на Словакия избави седем точки за пробив и завоюва с 6:4. Последва медицински таймаут за Томова поради проблем с левия гален, само че при започване на втората част тя съумя да поведе с 4:1.

Виктория Кузмова обаче завоюва идващите пет гейма и стигна до крайната победа, възползвайки се от втория си мачбол, с което си обезпечи влизане в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Мачът на Димитър Кузманов от третия, заключителен кръг, пък бе пресечен поради дъжд. Съперник на българина е 296-ият в международната класация Брендън Холт. Срещата бе спряна при сервис на американеца и резултат 6:4, 3:6, 4:2 в негова изгода след 2 часа и 24 минути игра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР