Първата акаунт базирана система на Балканите за управление на градския

...
Първата акаунт базирана система на Балканите за управление на градския
Коментари Харесай

Стара Загора интегрира уникална за Балканите система за градски транспорт

Първата акаунт основана система на Балканите за ръководство на градския превоз от международно равнище ще проработи в Стара Загора до пролетта на идната година. 

Това разгласи през днешния ден на конференция Борислав Горов, представител на компания „ Телелинк “, която построява системата. „ Тази система съставлява софтуерен модел, който предлага еластичност и ръководство в действително време, посредством гратис мобилно приложение ", посочи той. То наподобява на банковите сметки, посредством които се основава личен идентификационен код, който съхранява базата данни на потребителя. Предимството й е, че даже физически картата на пасажера да липсва, акаунтът пази всичко належащо.

Системата ще улеснява освен транспортния оператор, само че и потребителите на градския превоз. Старозагорци и посетители на града ще могат да избират разновидности за напредване до избрана точка - с коя автобусна или тролейбусна линия да пътуват, за какъв брой време да дойдат . Приложението, което ще е налично за потребителите до две седмици, залага на висока сигурност за персоналните данни, които няма да се съхраняват, подчертаха от компанията. Над 70% от потребителите на градския превоз имат смарт телефони , което ще ги улесни оптимално. За групите, които употребяват преференциални цени - пенсионери, студенти, възпитаници, абонаментните ще се издават на същите места, както до момента, само че няма да са хартиени, а магнитни. Билети ще се продават от терминални устройства в транспортните средства на градския превоз, и в 10 специфични пункта в града. В тези пунктове за пазаруването на билетите ще могат да се употребяват освен монети, каквито са в тролейбусите и рейсовете, а и банкноти и банкови карти. 
По време на конференцията стана ясно и, че с построяването на Системата за ръководство на градския превоз (СУГТ), която включва въвеждане на видеонаблюдение на главните кръстовища в града, умна система ще контролира трафика. В момента се подменят съществуващите светофарни уредби и се внедрява система, която ще ръководи и управлява трафика на 36 кръстовища. за ръководство и надзор на трафика. Според Милко Гочев, представител на консорциума „ Ем Транс Сис “, тя " ще дава приоритет на рейсовете, обслужващи градския превоз “. Ще се инсталират и нови трафик контролери с съвременна технология, трафик детектори, светофарни екрани и устройства. Гочев посочи, че се работи по отстраняването на секундарниците на светофарните, което ще обезпечи адекватност и експедитивност при дистанционното управление на системите и с цел да не се основават предпоставки за произшествия. Мигаща светлина при зелената вълна ще предизвестява водачите и пешеходците за промяна на цвета, с цел да бъдат с нараснало внимание. Според Гочев с новите системи ще се понижат и противоречивите обстановки при пешеходци и водачи на основни места в града посредством връзка с камерите в действително време.
Дейностите по построяването двете системи е вторият стадий от плана за „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора “, акцент в който е основаването на по-ефективен, интегриран и бърз градски превоз.
На днешната конференция заместник-кметът Йордан Николов заяви, че общинската администрация към този момент работи и за закупуването на 33 електробуси и зареждащи станции за тях, както и за система за колела чартърен, което ще е още един фактор повече за качеството на въздуха и за улеснение на жителите.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР